dinsdag 09 mei 2017

4-Daagse van Duinkerke

Ivan Deschamphelaere vertelt...

De 4 daagse van Duinkerke bestaat nu uit 6 etappes en is dus een zwaardere rittenkoers geworden. Er zullen normaal gezien heel wat sprinterskansen zijn voor Timothy Dupont en Tim Merlier. Enkel zaterdag is het een zwaardere rit, dan zullen we meermaals de Mont des cats over rijden en is de kans op een massaspurt veel kleiner. Voor het klassement hebben we drie beschermde renners: Gaetan Bille, Huub Duyn en Stijn Devolder. We zullen na enkele dagen kijken hoe we ervoor staan.

Valpartij

“Stijn Devolder, Stef Van Zummeren en Gaetan Bille waren betrokken bij de valpartij op 22 kilometer van de streep en gingen ter controle naar het ziekenhuis. Stijn heeft kneuzingen opgelopen, reed de etappe niet uit en zal morgen dus niet meer starten. Gaetan liep een blessure op aan de enkel en heeft ook heel wat schaafwonden aan de zij. Ook Gaetan zal morgen niet meer starten. Hij moet eerst 100 % genezen. Stef Van Zummeren liep ook wat haverij op, maar zal afwachten wat de nacht en morgen brengt. Uitsluitsel of hij al dan niet zal starten kunnen we voorlopig niet geven.”

A. Geerts (ploegdokter)

Timothy 9de

“Het was een zware sprint vandaag. De laatste kilometer ging lichtjes bergop. Tim Merlier bracht Timothy Dupont naar voor waarna hij 15e werd. Timothy staat momenteel 9e in het klassement. Vermits er enkele renners zijn uitgevallen door blessures na de valpartij van gisteren moeten we ons zien te handhaven met zes renners. Huub en Timothy staan er goed voor in het klassement dus we zullen zien waar dit ons brengt in de eindrangschikking. Vrijdag en zaterdag staan er nog twee heel zware ritten op het programma waarna we meer zullen weten. Stef Van Zummeren had in het begin van de race wat last van zijn valpartij van gisteren, maar naarmate de wedstrijd vorderde verdween de pijn. Hij zal de wedstrijd kunnen verder zetten.”

Ivan Deschamphelaere

 

Uitslag rit 2:
15e Timothy Dupont
63e Huub Duyn
88e Tim Merlier
104e Stef Van Zummeren
106e Michael Goolaerts
125e Sander Cordeel
Stand na rit 2:
9e Timothy Dupont +0”
60e: Huub Duyn +0”
120e Sander Cordeel
138e Michael Goolaerts
143e Tim Merlier
144e Stef Van Zummeren

Waaiers waaiers...

Ivan Deschamphelaere: “Huub Duyn stond er goed voor in het klassement, maar verloor vandaag tijd doordat het peloton in waaiers werd getrokken. Stef Van Zummeren en Timothy Dupont verloren op de laatste helling net de aansluiting met het Peloton. We mochten in deze etappe toch het podium op nadat Huub Duyn de prijs van meest ecologische renner in de wacht sleepte.. Morgen krijgen we weer een waaieretappe. We rijden immers dicht bij de kust. De finale zal ook zwaarder zijn dan de voorbij dagen.”

Valpartij Stef

Ivan Deschamphelaere: “Wederom tegenslag vandaag. Stef Van Zummeren was betrokken bij een valpartij in volle afdaling. Michael Goolaerts bleef lange tijd bij hem om de eerste zorgen toe te dienen. Tot onze grote verbazing werd hij buiten tijd geplaatst. Hij toonde in mijn ogen alleen maar de menselijkheid van een jonge renner aan en hoop dan ook dat de UCI terug zal keren op deze beslissing. Het verdict van de blessure is zwaar. Stef liep een wervelbreuk op (L3) en blijft 24 uur ter observatie in het ziekenhuis. Daarna zal hij hopelijk snel naar België kunnen terugkeren voor verdere verzorging. Wat de rest van de race betreft waren de renners te aangeslagen om verder te rijden. Huub Duyn reed een goede koers, maar reed lek op het moment dat we met de volgauto bij Stef bleven. Hij kreeg een wiel van de neutrale wagen, maar verloor dus veel tijd.”

Hip hip hip Huub!

Ivan Deschamphelaere: “Huub heeft goed gereden vandaag. Hij counterde een aantal ontsnappingspogingen, maar ze kregen nooit veel ruimte. Toen we een smalle strook voor de wielen kregen, reden er enkele renners weg en ging het slot op de deur. Dit was heel erg spijtig, omdat Huub heel bedrijvig was, maar de goede ontsnapping mistte. Nadien werd ook het peloton nog in waaiers getrokken. Huub verzeilde in een laatste waaier maar keerde nog terug naar voor, wat een hele sterke prestatie was. Uiteindelijk deed hij niet meer mee in de massaspurt, maar dit is ook niet echt zijn specialiteit.”