woensdag 01 november 2017

Afzien op de Koppenberg…

Maud Kaptheijns kent complete Off Day

Bij de vrouwen stonden Loes Sels en Maud Kaptheijns aan de start. Maud won afgelopen zondag de Superprestigewedstrijd in Ruddervoorde en stond bij vele bookmakers weer bovenaan het lijstje. Al in de eerste ronde werd duidelijk dat Maud een mindere dag kende. Ze moest al snel heel wat tijd toegeven op haar concurrenten en moest achtervolgen. Loes Sels volgde meteen achter Maud en bleven nagenoeg heel de wedstrijd in elkaars spoor. Een mooie ereplaats zat er voor beide dames niet in en na de finish zagen we ook getekende gezichten. Het was dan ook enorm afzien op het loodzwaar parcours in Oudenaarde.

Afzien op de Koppenberg…

Maud:” Ik voelde al van in de opwarming dat het er niet inzat. De kracht in de benen ontbrak volledig en dat vertaalde zich ook door tijdens de wedstrijd. In de eerste rondes verloor ik al heel wat tijd en kon de kloof niet verkleinen, integendeel. Deze mindere prestatie is niet het gevolg van mijn valpartij, maar eerder van het zware weekend. Volgens mij kunnen we dit een off-day noemen en maak me echter geen zorgen voor het Europees Kampioenschap. Het parcours in Tabor is niet te vergelijken met vandaag. Vandaag was het echt loodzwaar met al die hoogtemeters, de passage over de Koppenberg weegt ook enorm door.

Loes Sels: “Het was enorm zwaar vandaag. Het was voortdurend op en af en ook de stroken in de weide bolden niet echt goed waardoor je moeilijk de bochten kon insturen.

Afzien op de Koppenberg…

Teleurstelling bij Wout van aert

Bij de mannen stond Wout van Aert met enorm veel ambitie aan de start vermits hij hier al drie maal won op de Koppenberg. Deze cross is ook een van zijn favoriete wedstrijden. Ook Tim Merlier stond aan de start, maar kende hier niet zijn favoriete parcours.

Al in de eerste ronde trok Mathieu Van der Poel stevig door en sloeg hij meteen een gaatje. Hij kon de kloof echter niet uitdiepen en Wout van Aert dichtte al snel de kloof samen met Aerts en Van der Haar. Zo hadden we vier leiders die lange tijd samen bleven tot op het moment dat Lars Van der Haar wegsprong. Niemand reageerde waardoor Van der Haar 12 seconden kon uitlopen. Het sein voor Wout van Aert om de achtervolging in te zetten. De kloof werd kleiner en op het moment dat Mathieu een versnelling plaatste kwam alles weer samen. Helaas kende Wout op dat moment een mindere periode in de wedstrijd en moest hij zijn drie medekoplopers laten gaan. Wout van Aert had de nodige moeite om zijn ritme op te krikken en moest zijn meerdere erkennen en legde beslag op de vierde plaats. Tim Merlier kreeg vandaag een parcours voor de wielen geschoven dat hem niet 100 percent lag en beaamde dat ook na de finish.

Afzien op de Koppenberg…

Wout van Aert:” Halfweg koers dacht ik dat er een goede prestatie inzat. Maar toen Mathieu overnam ging het licht uit en kwam dit niet meer te boven. De conditie blijft wat op en af gaan en was ik na de wedstrijd enorm ontgoochelt omdat ik deze prestatie niet had zien aankomen. Het is jammer dat ik weer goed start en dan vervolgens toch een slechte tweede helft van de wedstrijd afwerk. Na Ruddervoorde dacht ik terug vertrokken te zijn, maar blijkbaar gaat de zoektocht naar de beste conditie met hoogtes en laagtes. Op dit moment zou ik graag al op het vliegtuig zitten naar mijn stageplaats in Italië. Hier zal ik het hoofd kunnen leegmaken. Het is zeker geen vakantie die ik inlas en zal heel wat trainingen afwerken. We zullen hier de basis proberen op te krikken door wat langere trainingen in te lassen, want dat blijft een pijnpunt.

Tim Merlier:” Het was vandaag ontzettend zwaar, maar desondanks kon ik niet voluit gaan. Je moet hier je eigen tempo rijden omdat je jezelf anders voorbij kan rijden en je dit kan bekopen in het vervolg van de wedstrijd. Zelf ben ik niet gek op dit soort omlopen

Afzien op de Koppenberg…