woensdag 11 juli 2018

AL DRIE PODIUMPLAATSEN VOOR ONZE SNIPERS IN OOSTENRIJK!

Veranda’s Willems – Crelan rijdt momenteel de Ronde van Oostenrijk, een bergachtige rittenkoers met enkele pittige etappes en aankomsten bergop. De Snipers doen het meer dan behoorlijk in het Alpenland en stonden al drie keer op het podium! 

De eerste etappe, met start en aankomst in Feldkirch, was op papier een van de makkelijkere ritten, met een technische finale. “Huub Duijn werd knap derde na wat kunst- en vliegwerk”, aldus ploegleider Michiel Elijzen. “De rest van de ploeg heeft goed gewerkt en na het BK heeft iedereen wedstrijdritme te pakken.”

Daags nadien, in de rit naar Fulpmes/Telfes, mocht Duijn andermaal het podium op als derde. “Je zou onze start in Oostenrijk voortvarend kunnen noemen”, sprak Elijzen na de etappe. “De ploeg reed vol voor Huub omdat de aankomst bergop op zijn lijf geschreven was. De ploeg leverde goed werk in de lastige finale om Huub in goede positie te brengen voor de laatste stijgende kilometer.”

NA DUIJN OOK VAN AERT DICHT BIJ DAGZEGE

De derde rit was een bergachtige etappe met aankomst op de Kitzbüheler Horn, niet de natuurlijke habitat van onze Snipers en voor de meesten onbekend terrein. Desalniettemin kleurde met Arjen Livyns een blauwhemd de etappe door mee te zijn in de lange vlucht.

In etappe vier kwam Veranda’s Willems – Crelan alweer dicht bij de dagzege. Ditmaal was het Wout Van Aert die op het podium mocht. In een lastige slotsprint moest hij enkel Visconti voor zich dulden. “Na een tijdje kwam ik vandaag weer dicht bij de overwinning”, liet Van Aert nadien optekenen via Twitter. “Ik denk dat ons team het goed doet tot dusver. Bedankt jongens! Een zege voor Michael is dichtbij.”

Nog vier etappes wachten er in de Österreich Rundfahrt, met dinsdag de beklimming van de Großglockner. Elke etappe is te volgen via livestream op deze pagina.

Foto: Elisa Haumesser