dinsdag 27 februari 2018

Arjen Livyns komt onze rangen versterken!

Arjen Livyns zal vanaf 1 maart 2018 als neoprof uitkomen voor Veranda’s Willems – Crelan. De 23-jarige renner bereikte een overeenkomst met general manager Nick Nuyens. Livyns is geen onbekende voor het team. Van augustus tot oktober maakte hij als stagiair kennis met het profbestaan. Nu, na een korte periode bij de continentale ploeg BEAT Cycling Club, mag de 23-jarige zich ook echt profrenner noemen.

“De kans die ik nu krijg om prof te worden wil ik met beide handen grijpen”, vertelt Livyns in een eerste reactie. “Ik wil er vol voor gaan en zo rap mogelijk aan mijn seizoen te beginnen. Ik weet hoe kostbaar de plaatsjes zijn. Mijn vorige team steunt me in deze overgang. Daar ben ik blij om. Ik ga hen zeker blijven volgen.”

GEEN ONBEKENDE

Van begin augustus tot aan het einde van het wegseizoen 2017 liep Livyns stage bij Veranda’s Willems – Crelan. Een periode, waar de jongeling met positieve gedachten op terugblikt. “Het was leerrijk en plezant, me mengen in het profpeloton. De taken die ik kreeg opgelegd door de ploegleiding heb ik zo goed als mogelijk proberen vervullen. Als afsluiter van het seizoen mocht ik naar Parijs – Tours. Leuk om zo’n klassieker te mogen rijden.”

Een vlotte integratie in het team wenkt. “Ik heb tijdens mijn stage al kennis kunnen maken met de ploeg. Stijn Devolder is een streekgenoot en woont een vijftal kilometer van mij. Ook met leeftijdsgenoten zoals Goolaerts, Van Breussegem en De Witte had ik al een goed contact.”

 

"WAAR IK NAAR UITKIJK? DE HEUVELS"

“Met mijn lichaamsbouw, ik ben redelijk klein en mager, kom ik beter tot mijn recht in heuvelachtige wedstrijden. De Vlaamse en Waalse Ardennen zijn gebieden waar ik het best uit de voeten zou moeten kunnen. Daar zou ik in kleinere rondes wel eens de neus aan het venster willen steken en mijn teammaats bijstaan.”

MICHIEL ELIJZEN: "ARJEN IS EEN TEAMPLAYER"

Performance Manager Michiel Elijzen kijkt uit naar de komst van Livyns. “Hij is een all-round renner die ook een lastig parcours aankan. Een grote versterking wat dat betreft. Hij kan overal uit de voeten. Vorig jaar was hij de winnaar van de Topcompetitie. Hij is een lichtgewicht en we zullen hem vooral inzetten op lastige parcoursen.”

“Hij heeft indruk gemaakt in zijn stageperiode bij ons, vooral door hoe hij is als ploeggenoot. Iedereen was enthousiast over hem en over hoe hij zich inzette voor de ploeg en zijn ploegmaten”, aldus Elijzen.