woensdag 24 mei 2017

Baloise Belgium Tour 2017

Opstelling

Baloise Belgium Tour 2017

Huub Duyn: Ik ben hier om mij te tonen en het team bij te staan waar nodig. Het doel is om zo veel mogelijk finales mee te kleuren. Twee jaar geleden werd ik hier 9e, maar dit jaar zijn er wat meer sprintersetappes. Maar toch denk ik dat de etappe van zaterdag in de Ardennen een bepalende rol zal spelen in de eindafrekening. Daar zou ik dus graag vooraan willen meespelen. Maar het is natuurlijk ook afwachten wat de teamorders zijn. We bekijken het dag per dag.

Reacties 24/05

Michiel Elijzen (Performance Manager): We hebben vandaag heel veel positieve zaken gezien. We hebben ons laten opmerken en kleurden mee de wedstrijd. In de finale hebben we als ploeg heel goed gewerkt voor Timothy; Dat Timothy betrokken was in de valpartij is een geval van overmacht. Tim Merlier kon op zijn beurt maar net ontsnappen aan de valpartij. Timothy heeft enkel schaafwonden opgelopen wat deze nacht misschien wat last kan geven. Maar al bij al valt de schade goed mee. Maar we kunnen blij zijn met de prestatie en gedrevenheid van de ploeg. We gaan op dit elan verder.

 

Michael Goolaerts: Mijn dag verliep goed. Ik probeerde in het begin van de wedstrijd mee te springen met de vroege vlucht. Maar we kregen nooit ruimte van het peloton. Toen de definitieve ontsnapping weg was keerde de rust terug in het peloton. Nadien kreeg ik de orders van mee te helpen op kop van het peloton om de ontsnapping te niet te doen. Ik heb mijn werk kunnen doen, dus daar ben ik wel tevreden mee. We hebben ook goed gewerkt om Timothy Dupont vooraan te houden. Timothy voelde zich ook goed, dus dan is het enorm spijtig dat hij zich door de valpartij niet kon mengen in de debatten. Maar morgen is het een nieuwe dag en proberen we het opnieuw.

Reactie 25/05

Michiel Elijzen: De wedstrijd is goed verlopen. Doordat de ontsnapping vroeg weg reed, was het ook een relaxte dag in het peloton. Wout Van Aert voerde mee de forcing op de Kemmelberg en brak zo de koers helemaal open. Dat Wout de finale mee kan kleuren en Tim Merlier de groepsspurt wint, waar ook Huub Duyn in zat is een hele goede prestatie. Wat Wout betreft komen er twee belangrijke dagen aan, startende met de tijdrit van morgen. Het is zaak van proberen uit te lopen op de renners die zaterdag in het voordeel zijn ten opzichte van hem. Na zaterdag zullen we al een duidelijker zicht krijgen op de eindklassering.

Wout Van Aert na zijn 3de plaats (25/05)

“De vier vluchters waren meteen weg, waardoor we een rustige aanloop naar de hellingen hadden. Ik wist wel dat het door de rustige aanloop een hevige finale zou worden en werd dan ook perfect afgezet door de ploeg op het moment van de waarheid. Op de Kemmelberg kon ik mee de wedstrijd hard maken en in een definitieve plooi leggen. Omdat ik met de ambitie aan de start sta om een goed eindklassement neer te zetten, heb ik meegestreden voor de bonificatieseconden in de gouden kilometer. Hierdoor verspeelde ik wel wat krachten. In de eindsprint trok Julien Vermote goed aan voor Philippe Gilbert. Helaas viel er een gat, waardoor ik vroeg moest aangaan en eigenlijk de sprint aantrok voor anderen. Maar achteraf bekeken ben ik wel tevreden van de sprint die ik reed en vooral de inspanning die ik kon leveren.

Ik had niet verwacht dat ik al op de tweede plaats zou staan na de tweede etappe. Er is vandaag hard gekoerst, waardoor we met heel wat klassementsrenners voor afscheiding konden zorgen. Ik ben heel tevreden dat ik geen tijd heb verloren en ongeschonden uit de eerste twee dagen ben gekomen.

Wat de tijdrit van morgen betreft zal ik deze zoals een andere voorbereiden. Ik reed er nog niet veel, maar ik vergelijk het wat met een cross. Je gaat op tijd naar de start, verkent het parcours en doet je opwarming. Verder volg ik het advies van de trainer op om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Ik start morgen als voorlaatste wat wel voor een boost zal zorgen bij mezelf. Ik kijk er naar uit om een goede prestatie neer te zetten.”

Uitslag:
Wout Van Aert 3e
Tim Merlier 14e
Huub Duyn 55e
Sander Cordeel 94e
Michael Goolaerts 96e
Timothy Dupont 109e
Stan Godrie 139e

Stand:
Wout Van Aert 2e
Tim Merlier 22e
Huub Duyn 48e
Timothy Dupont 104
Michael Goolaerts 120e
Sander Cordeel 126e
Stan Godrie 137e

Reactie 27/05

Huub Duyn: Voor mij persoonlijk was het een goede dag. Ik heb mijn ding kunnen doen, zeg maar. Ik kon Wout Van Aert lange tijd vooraan in het peloton houden, maar op de Roche aux Faucons kreeg ik het lastig. Ik kon nog wel de achtervolgende groep op Philippe Gilbert, Tony Martin,… leiden. Dat was geen aangenaam stuk om de achtervolging te leiden. Op Saint Nicolas kreeg ik last van krampen. Dit kwam wellicht door een combinatie van de inspanning en het warme weer. Ik ben uiteindelijk best wel tevreden over mijn prestatie.

Michiel Elijzen: Het was vandaag een zware rit om de trui te verdedigen. Iedereen was gedreven om er vol tegenaan te gaan, maar we wisten ook dat het moeilijk zou worden om de trui te behouden tegen renners als Philippe Gilbert, Tony Martin,…We kunnen onszelf niets verwijten want we zaten op de plaats waar we moesten zitten toen de koers open brak. In dat opzicht was het een eerlijke koers. Wout moest op de Roche aux faucons lossen, wat zeker kan gebeuren. Hij wordt vandaag op zijn waarde geklopt. Maar als je de week bekijkt is alles super goed verlopen. Als we op voorhand hadden geweten dat we de trui zouden veroveren na de tijdrit, dan hadden we daar zeker voor getekend.

Het was niet de bedoeling om in eerste instantie iemand mee te hebben. We wisten dat Quickstep en Katusha die bedoeling wel zouden hebben. We controleerden de wedstrijd goed en kregen ook van andere ploegen hulp.

Morgen moeten we de knop omdraaien. Wat de leiderstrui betreft moet er al echt een wonder gebeuren willen we deze nog bemachtigen. Maar we kunnen ons zeker ook op andere manieren laten opmerken.

Reactie 28/05

Michiel Elijzen: Het ging hard vandaag. De vluchters kregen heel weinig ruimte. Dit hadden we vooraf voorspeld omdat er enkele renners op luttele seconden van elkaar stonden. De gouden kilometer heeft vandaag dan ook over de eindwinst beslist. We hebben zelf ook wat werk opgeknapt in het peloton voor Timothy Dupont. Helaas was het een hectische sprint, waardoor Timothy niet echt zijn ding kon doen. Hij sprintte uiteindelijk naar een 12e plaats.

We mogen wel heel tevreden zijn over onze ronde die we hebben afgewerkt. We hebben de leiderstrui kunnen veroveren en hebben ons in positieve zin laten opmerken! Volgende week staat de ronde van Luxemburg op het programma.