zaterdag 03 maart 2018

BERESTERKE VAN AERT OP HET PODIUM IN EERSTE STRADE BIANCHE

Een prachtige podiumplaats van Wout Van Aert, derde na winnaar Tiesj Benoot en Romain Bardet. Dat is het resultaat van de twaalfde Strade Bianche voor Veranda’s Willems – Crelan. Het was de eerste deelname van ons team aan de nu al mythische koers over onverharde stroken rond Siena, de eerste voor Van Aert zelf ook. Bij de Italiaanse organisatie zullen ze wellicht geen spijt hebben van de (late) wildcard voor onze blauwhemden… en dat is hier evenmin het geval. Genieten!

3. Wout VAN AERT
28. Stijn DEVOLDER

HELSE OMSTANDIGHEDEN

Het was een fraai beeld vrijdag tijdens de persconferentie van de organisatie van de Strade Bianche: Wout Van Aert tussen tweevoudig winnaar Michal Kwiatkowski en drievoudig wereldkampioen op de weg Peter Sagan. Niet onterecht dat Van Aert daarvoor werd geselecteerd, bewees de renner van Veranda’s Willems – Crelan daags nadien met verve.

De helse weersomstandigheden kondigden alvast een epische wedstrijd aan. De sneeuwval van de voorbije week en de felle regenbuien van net voor en tijdens de koers hadden het parcours en met name de onverharde stroken veranderd in een modderpoel.

 

It's a rainy day… 🌧️🌧️🌧️ Alsof Strade Bianche nog niet episch genoeg is 🇮🇹 #snipercycling #aimhigher #verandaswillems #crelan #stradebianche

Geplaatst door Veranda's Willems-Crelan-Charles Pro Cycling Team op zaterdag 3 maart 2018

 

Geen probleem voor Van Aert, zo bleek. De jongeling bepaalde halfweg koers mee het tempo in een keurgroepje dat voorop reed. Toen Bardet wilde ontsnappen, vluchtte hij mee met de Fransman. 15 kilometer voor de meet kreeg het duo het gezelschap van de latere winnaar, Benoot, die drie kilometer verder het ruime sop koos. Van Aert bolde uiteindelijk als derde over de meet op een klein minuutje van zijn landgenoot.

Helemaal stuk zat de Kempenaar toen hij over de meet reed. Je zou voor minder na zo’n prestatie. De tweetjes tijdens en na de koers waren haast unaniem: Wout Van Aert heeft z’n visitekaartje afgegeven. Indicatief voor de loodzware omstandigheden: slechts 53 renners reden uit. Van Aert: “De onverharde stroken lagen er nog slechter bij dan verwacht, met veel modder. Leuk voor mij, ik kon er mijn kunnen tonen en was niet bang zoals sommige anderen.”

“Ik heb mezelf verrast vandaag en wil hier in de toekomst zeker terugkomen”, verklaarde hij nog.

Foto’s: Kramon

BERESTERKE VAN AERT OP HET PODIUM IN EERSTE STRADE BIANCHE