zondag 06 augustus 2017

BinckBank Tour 2017

BinckBank Tour 2017

Etappe 7

Uitslag:

12. Huub Duyn

37. Wout Van Aert

65. Stijn Devolder

103. Tim Merlier

113. Michael Goolaerts

Reactie Michiel Elijzen:

We reden vandaag een aanvallende wedstrijd met Tim Merlier die mee zat in de ontsnapping en Wout Van Aert die in de finale een aanval plaatste. Dat was mooi om te zien, alleen hadden we gehoopt dat er een elitegroepje zou meespringen met wout. Dat gebeurde helaas niet en na de twee keer de Muur van Geraardsbergen kwamen de favorieten aansluiten. Alleen had Wout op dat moment al heel wat krachten verloren.

Huub Duyn finishte op een twaalfde plaats, wat een ontzetttend knap resultaat is.

Maar wat is nu de mening van Michiel Elijzen over deze week?

We hadden vooraf een paar doelstellingen geplaatst. Dat was een top vijf in de massasprint en een top tien eindklassering en dan ook nog een top tien in de tijdrit.

De top vijf in de massaspurt hebben we gehaald met Tim Merlier, hij verzilverde een knappe derde plaats. De top tien eindklassering haalden we niet mede door pech voor zowel Huub Duyn als Wout Van Aert.

De tijdrit paste zeker binnen de  mogelijkheden van Wout, maar de weersomstandigheden besliste er anders over. In de bochten konden geen risico’s genomen worden.

Maar we reden als ploeg een heel sterke wedstrijd deze week! Ik ben heel tevreden.

Etappe 6: Riemst - Houffalize

Uitslag:

36. Stijn Devolder

69. Wout Van Aert

92. Tim Merlier

134. Huub Duyn

143. Michael Goolaerts

 

Reactie Michiel Elijzen:

Zo als ik gisteren al aangaf is een goed klassement niet echt meer haalbaar omwille van de pech van gisteren.

Daarom besloten we om het vandaag zo zuinig mogelijk aan te pakken. Stijn Devolder en Wout mochten de finale rijden als de kans zich voor deed. Anders was het zaak van zo weinig mogelijk energie te verspillen omdat we morgen net iets meer kans maken op een mooi resultaat en misschien wel een uitschieter met Stijn of Wout.

Huub Duyn kan normaal gezien wel een rol spelen in dit soort etappes, maar hij kende vandaag een mindere dag omwille van de regen en de koude. Deze weersomstandigheden zijn niet echt zijn ding.

Etappe 5: Sittard-Sittard

Vandaag zaten we op de juiste momenten vooraan, om zo mee te spelen in de finale. Onze renners kregen af te reken met pech, waardoor we zowel in de daguitslag als het klassement werden teruggeslagen.

Zo kreeg Huub duyn af te rekenen met pech op 50 kilometer van de streep en ook Wout Van Aert kende pech.

Wout Van Aert zat mee met de favorieten toen Team Sunweb doortrok. Een mooie finale leek in de maak, maar op 15 kilometer van de streep kreeg hij af te rekenen met een lekke band.

Stijn Devolder depanneerde Wout Van Aert, maar Wout zag de kop van de wedstrijd niet meer terug. Een enorme tegenvaller voor zowel hem als het team, want Wout gaf aan zich heel goed te voelen.

Reactie Huub Duyn

“Zowel Wout als ik reden op een slecht moment lek. Ikzelf reed lek op 50 kilometer van de streep. Op zich heb je dan nog tijd genoeg om terug te keren, maar net op dat moment trok Sunweb stevig door. Hierdoor spatte het peloton helemaal uiteen. Bovendien was het enorm smal, waardoor voorbijsteken bijna niet mogelijk was.

Ik was aan het terugkeren en zag dat er heel wat renners aan het lossen waren, toen wist ik dat de snelheid er goed inzat vooraan. Ik heb nog voluit gereden, maar toen ik op een beklimming boven kwam zag ik overal verspreide renners. Toen wist ik dat het over was. Ik sloot aan bij een groep van 40 man en wist dat het onbegonnen werk zou zijn om nog verder de oversteek te maken.

Ik was klaar om de finale te rijden, maar pech besliste er anders over. We zullen het over een andere boeg moeten gooien vermits we nu zijn teruggevallen in het klassement. Maar er liggen nog twee etappes in het verschiet. Dus we zullen ons zeker nog proberen te tonen.

Eventueel meespringen in de ontsnapping, zoals ik ook vandaag deed trouwens. We hadden een halve minuut voorsprong, waadoor ik dacht dat we de goede vlucht hadden. Helaas lieten Bora en BMC niet begaan. Wellicht omdat er enkele renners mee waren die dicht stonden in het klassement. Een spijtige zaak.

Reactie Michiel Elijzen (ploegleider):

We reden een zeer sterke wedstrijd. Wout Van Aert en Huub Duyn oogden zeer sterk. Alleen reden ze allebei lek op een slecht moment.

Huub reed lek vlak voor de finale en Wout diep in de finale. Stijn Devolder reed ook een zeer sterke wedstrijd en toonde zich de ideale ploegmaat door Wout te depanneren, maar dit liep niet zo vlot, waardoor er wel wat tijd verloren ging.

Beide renners waren enorm teleurgesteld na de wedstrijd. Wout Van Aert kwam hier voor een top tien plaats en heeft om die ambitie waar te maken heel wat tijd verloren. Maar het is overmacht…

Het is niet zo dat onze ronde er nu opzit. Er zijn nog twee etappes, waar we zeker kans maken en deze ook willen grijpen. We zullen ons zeker nog proberen te tonen!

BinckBank Tour 2017
BinckBank Tour 2017
BinckBank Tour 2017

Etappe 4: Lanaken - Lanaken

BinckBank Tour 2017

Voor de start van de vierde etappe werd het al duidelijk dat het weer een regenachtige dag zou worden in de Binck Bank Tour. In het begin van de etappe werd er ontzettend hard gekoerst, waardoor we een gemiddelde haalden van 48 km/u in het eerste wedstrijduur. Nadien ontstond er een ontsnapping van 3 renners, met André Greipel als grootste naam.

Door de slechte weersomstandigheden was het bij momenten gevaarlijk koersen. Aidis Kruopis kwam ten val, maar kon zijn wedstrijd verderzetten na een fietswissel.

In volle finale werd het tempo enorm opgetrokken en na het teniet doen van de aanvalspoging van Yves Lampaert gingen we naar een massaspurt. Hier was het voor ons uitkijken naar de snelle benen van Tim Merlier. Tim Merlier zat uitstekend geplaatst en sprintte vervolgens naar een knappe derde plaats in de rituitslag.

Uitslag:

3. Tim Merlier
27. Wout Van Aert
54. Stijn Devolder
80. Huub Duyn
106. Michael Goolaerts
144. Sander Cordeel
152. Aidis Kruopis

Reactie Tim Merlier:

Ik was in volle finale mijn ploegmaats kwijt geraakt. Op 600 meter van de streep zag ik de sprinttrein van Trek. Na wat duwwerk kon ik hier ook in aansluiten. Ik zat perfect geplaatst en dacht dat ik er misschien nog kon uitkomen voor winst. Maar een derde plaats is een heel mooi resultaat.

Op de vraag of hij nog last had was Tim duidelijk: “Ik had er wel wat last van tijdens de wedstrijd, maar in volle sprint heb ik er niet veel van gemerkt. Het heeft me daar dus niet gehinderd.

Reactie ploegleider Michiel Elijzen:

Het was vandaag een hectische koers, met heel veel draaien en keren, wat het toch wel lastig maakte. Daarbovenop heeft het zowat heel de dag geregend, waardoor het heel de dag opletten was.  In het begin was er de valpartij van Aidis Kruopis, maar hij kon zijn wedstrijd verder zetten. We hadden vandaag heel wat pech, maar dat is normaal in deze weersomstandigheden.

ik denk dat we Tim goed hebben afgezet in de finale en dat hij vervolgens naar een derde plaats sprint, is een heel mooi resultaat.

De komende dagen zal het klassement beslist worden, maar ik denk wel dat we klaar zijn om een rol te spelen volgende dagen. Beginnende met een lastige etappe in Limburg morgen. Ik vermoed dat het een sprint zal worden, maar met een uitgedund peloton. In het weekend hebben we dan zaterdag de Ardennen rit en zondag de rit met de Muur van Geraardsbergen. Deze laatste twee zullen een belangrijke rol spelen in wie deze Binck Bank Tour zal winnen.

BinckBank Tour 2017

Etappe 3: Blankenberge - Ardooie

We hadden vandaag Sander Cordeel mee in de vroege vlucht. Hij kreeg samen met zijn medevluchters maximaal vier minuten voorsprong. Het peloton kwam een aantal keer dicht, maar ga telkens de vluchters terug wat ruimte. Op enkele kilometers van de streep werden de vluchters gegrepen en kwamen de sprintersploegen naar voor. Onze blauwe brigade zat goed vooraan om Tim Merlier bij te staan in de spurt, maar helaas was Tim betrokken bij een valpartij. Zo verdween de sprintkans en richten we ons op de etappe van morgen. Alle renners kwamen aan en ook de schade bij Tim Merlier blijkt mee te vallen.

 

Reactie Sander Cordeel:

” Het peloton gaf ons niet veel ruimte. Op bepaalde momenten kwamen ze zelfs tot op tien seconden, waarna ze ons weer wat lieten wegrijden. Dit zorgde er wel voor dat we steeds moesten blijven rijden. Telkens als het peloton dichter kwam moesten we weer versnellen waardoor dit veel krachten heeft gekost. Ik heb vanaf het begin besloten om niet deel te nemen aan de tussensprints. Andere renners in de kopgroep hadden daar hun zinnen op gezet en waren tevens ook sneller;. Door niet mee te doen kon ik ook krachten sparen om zo lang mogelijk mee te draaien, wat zeker gelukt is. Ik ben tevreden van mijn wedstrijd.”

Reactie Huub Duyn:

“Ik had de voorbije dagen al goede benen . Dat laat het beste verhopen voor de komende dagen. Ook in de tijdrit van gisteren had ik een goed gevoel. Ik koos de juiste lijnen en had een goed gevoel op de fiets. Vandaag was het een zenuwachtige wedstrijd. Dat we twee maal zo kort kwamen bij de vluchters en ze niet inrekenden is op zich wel vreemd. Maar sommige stukken waren heel nerveus en snel. Dat ik deze dagen goed overleef is mooi meegenomen. Er komen nu enkele dagen aan waar ik mij zeker en vast wil tonen. Het zal niet gemakkelijk worden met zulk deelnemersveld, maar we gaan het toch proberen. De volgende dagen worden dan ook cruciaal voor het eindklassement.

Uitslag:

62. Aidis Kruopis
79. Stijn Devolder
80. Wout Van Aert
98. Huub Duyn
123. Michael Goolaerts
156. Tim Merlier
172. Sander Cordeel

BinckBank Tour 2017

Etappe 2: ITT Voorburg - Voorburg (9KM)

De weersomstandigheden in deze tijdrit waren erbarmelijk. Onze renners moesten zoals alle anderen voorzichtigheid inbouwen op het gladde parcours. Hieronder de uitslag van onze renners in deze tijdrit:

14. Wout Van Aert + 0:21
54. Huub Duyn +0:40
69. Sander Cordeel +0:47
93. Michael Goolaerts +0:54
100. Stijn Devolder +0:57
102. Tim Merlier + 0:58
128. Timothy Dupont + 1:10
138. Aidis Kruopis + 1:14

Reactie Michael Goolaerts:

Ik had een goed gevoel op de fiets. Op de lange rechte stukken kon ik een goed tempo rijden, maar met de regen was het opletten geblazen in de bochten. Ik besloot om niet te veel risico’s te nemen in de bochten en reed er rustig door. Hierdoor verloor ik telkens wel wat tijd. Maar ik kan best wel tevreden zijn over mijn tijdrit.

Tips van Michael Goolaerts bij nat weer

  • Niet te snel door de bocht gaan. Hoe sneller je door de bocht gaat, hoe groter de kans op een valpartij
  • Je bocht van buiten naar binnen nemen
  • Vermijd witte lijnen op het wegdek en riooldeksels

Starting times:

13:52 Sander Cordeel
14:09 Huub Duyn
14:11 Stijn Devolder
14:20 Wout Van Aert
15:18 Michael Goolaerts
15:27 Aidis Kruopis
16:01 Timothy Dupont
16:08 Tim Merlier

All Photos ©Kramon

BinckBank Tour 2017
BinckBank Tour 2017
BinckBank Tour 2017
BinckBank Tour 2017

Etappe 1

Uitslag:

13. Tim Merlier +0:00
20. Timothy Dupont +0:00
55. Aidis Kruopis +0:00
64. Michael Goolaerts +0:00
122. Wout Van Aert +0:00
133. Stijn Devolder +0:00
134. Huub Duyn +0:00
152. Sander Cordeel +0:00

Foto's Etappe 1 (Copyright Kramon)

BinckBank Tour 2017
BinckBank Tour 2017
BinckBank Tour 2017
BinckBank Tour 2017
BinckBank Tour 2017