dinsdag 29 mei 2018

BLESSURE-UPDATE WAEYTENS, DE WITTE EN DE BONDT

Momenteel wordt de selectie van Veranda’s Willems – Crelan geteisterd door enkele blessures. Zo verschijnen er dinsdag slechts vijf Snipers aan de start van Gullegem Koerse. Gelukkig is er beterschap op komst. Een overzicht.

 

Dries DE BONDT

Dries viel zaterdag in de afdaling van de Thier Philippart, tijdens de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour. Hij kwam onzacht in botsing met een woning aan de kant van de weg. Een gebroken neus, een wonde aan de arm en een pak schaafwonden was het verdict in het ziekenhuis van Hoei. Dat klinkt wellicht erger dan de realiteit: Dries kan woensdag zoals voorzien starten in de Ronde van Luxemburg.

 

Zico WAEYTENS

Zico Waeytens kwam begin mei, daags na de Willems Classic, ten val tijdens een trainingsrit en hield er kwetsuren aan de enkel en rug aan over. Afgelopen zaterdag trainde hij voor het eerst buiten op de weg. “Ik ben blij dat ik weer buiten op de fiets kan trainen”, vertelt Waeytens. “Komend weekend kan ik de normale trainingen hervatten.”

“Ik werk elke dag aan m’n revalidatie. Zo ga ik twee keer per week zwemmen met de kinesist. Dat ik weer buiten kan fietsen werkt natuurlijk motiverend. Ik hoop terug te zijn voor Halle – Ingooigem, op dinsdag 19 juni.”

 

Mathias DE WITTE

Mathias De Witte werd het slachtoffer van een valpartij in de slotkilometers van de GP Marcel Kint, op 20 mei. Hij en Stan Godrie werden meegesleurd in een val. Godrie kwam er vanaf met schaafwonden, De Witte kwam met de linkerheup hard in aanraking met de stoeprand. “Er is niets verschoven in het bekken dus er was geen operatie nodig”, doet De Witte zijn verhaal. “Ik heb een goede week moeten rusten. De spieren errond hebben een zware klap opgevangen.”

“Ik doe oefeningen bij de kinesist en af en toe fiets ik ook al buiten. Dat gaat redelijk, voorlopig blijft het bij losfietsen.┬áPijn heb ik gelukkig niet echt. Ik heb toch wat tijd nodig om terug te keren. Ik wil niet het risico lopen om nu weer op dezelfde plaats te vallen. We bekijken het voorlopig week per week en we wachten tot de barst goed genezen is.”