zondag 14 mei 2017

Blessureleed tijdens 4-daagse van Duinkerke

In de eerste en vierde etappe van de 4 daagse van Duinkerke waren enkele van onze renners betrokken bij meerdere valpartijen. Hier liepen ze heel wat averij op.

Tijdens de eerste etappe verliep alles vlot tot op 22 kilometer van de streep. Hier gingen enkele renners tegen de grond en ook Stijn Devolder, Gaetan Bille, Stef van Zummeren en Tim Merlier waren betrokken bij de valpartij. Stijn Devolder moest meteen de strijd staken.

Om de schade op te meten gingen Stijn, Gaetan en Stef langs in het ziekenhuis. Bij Stef bleken de blessures mee te vallen en werd er groen licht gegeven om te starten in de tweede etappe. Stijn Devolder had op het eerste zicht enkele kneuzingen opgelopen, maar na een tweede scan kwam er een gebroken rib aan het licht. Hierdoor zal hij langer buiten strijd zijn en is Christophe Prémont zijn vervanger in de selectie voor de ronde van Noorwegen. Gaetan die zwaar gehavend was aan de zij, kreeg ook nog te horen dat hij een enkelbreuk had opgelopen tijdens de val.

Gaetan: “ De eerste twee dagen was de pijn echt amper te verdragen. Ook het vatten van de slaap was een probleem. Vandaag gaat het al beter. Tot en met woensdag moet ik zo veel mogelijk rusten. Donderdag zie ik de specialist in Tongeren en zullen we meer weten over de duur van de revalidatie en wanneer ik ongeveer weer in koers zal kunnen treden.”

 

Stef Van Zummeren die de andere etappes kon aanvatten, was in etappe vier nogmaals betrokken bij een val. Deze keer ging hij in volle afdaling tegen het asfalt. Het verdict is een wervelfractuur L3 waardoor hij 24 uur ter observatie in het ziekenhuis van Boulogne – sur – Mer bleef.

Ivan Deschamphelaere: “Stef is nu overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals. Hier zal Toon Claes opnieuw onderzoeken doen en zullen we een beter zicht krijgen op de revalidatietijd. Het staat echter wel vast dat hij meerdere weken buiten strijd zal zijn. We hopen hem dit seizoen nog in actie te zien, maar een volledig herstel primeert natuurlijk.”

We kregen deze week heel wat tegenslag te verwerken en hopen al onze renners zo snel mogelijk te recupereren.