zaterdag 07 oktober 2017

Brico Cross Meulebeke

Wout van Aert als derde mee op het podium

Verslag: 

Wout van Aert schoot snel uit de startblokken en dook als een van de eerste het veld in. Als snel werd duidelijk dat het parcours door de regen een metamorfose had ondergaan en wisselen van bandenprofielen noodzakelijk was. Mathieu Van der Poel en Michael Vanthourenhout opende snel en hadden een kleine voorsprong op Wout. Die twijfelde niet om de achtervolging in te zetten en kwam snel aansluiten bij de twee koplopers. Halfweg koers nam Wout van Aert de leiding over en moest Mathieu een kleine voorsprong toestaan. Van der Poel maakte al snel de achterstand goed en ging er na een uitstekende zandpassage vandoor. Wout van Aert moest zowel Mathieu als Michael laten rijden en hield deze plaats ook vast. Wout gaf heel wat tekenen van een betere vorm en doet morgen een gooi naar de overwinning.

Wout; “Ik had niet de beste benen, maar was wel blij dat het had geregend voor de start. Zo was het parcours niet al te technisch en was het parcours toch meer op mijn lijf geschreven. Als het hier niet regent is het enorm technisch en ga je eigenlijk van bocht naar bocht. Ik had al snel door dat ik niet de beste benen had, maar hoopte van er alsnog door te komen. Toen Mathieu doortrok was het dan echter ook van moeten om trager te gaan rijden, waardoor ik de rol moest lossen. Ik dacht even dat ik kon meespelen voor de overwinning omdat ik vrij vlug vooraan kwam aansluiten. Maar het gevoel werd niet beter. In de opwarming sprong ik over de balkjes, maar toen lag het parcours er droog bij. Met de natte omstandigheden wou ik geen risico nemen en sprong ik niet. Het is logisch dat ik hier op het podium sta. Dit had ik voor mezelf vooropgesteld. Het is wel zo dat ik twee weken geleden met een mindere dag 14de eindigde en vandaag op het podium sta. Dit is dus het bewijs dat het steeds beter gaat. Ik hoop dat ik morgen betere benen heb en kan meespelen voor de overwinning.”

 

 

Vooraf

Bij de mannen staan de twee grote tenoren aan de start. Wout van Aert koestert de nodige ambitie voor deze wedstrijd.

Wout: ” Ik voelde me goed vorige week en kon lange tijd het wiel van Van der Poel houden. Deze week heb ik een goede trainingsweek achter de rug. De conditie is aan de betere hand, maar wel me niet focussen op de overwinning. Ik wil gewoon steeds beter worden en dan zal de zege er wel komen. Vandaag probeer ik goed weg te zijn van bij de start en hoop ik mij meer te kunnen focussen op de details.”

 

 

Brico Cross Meulebeke

Loes Sels knap derde in Meulebeke!

Ellen Van Loy opende zoals zo vaak enorm snel en reed een kleine voorsprong bij elkaar. Loes Sels was ook goed weg en reed lange tijd rond op de derde plaats. Halfweg de wedstrijd kwam Sanne Cant aansluiten bij Loes. Samen reden ze naar Ellen Van Loy. Op enkele ronden van het einde trok Sanne Cant stevig door en verloor Loes Sels wat tijd. Loes Sels liet het echter niet lopen en vocht knap terug. Ze reed terug naar Ellen Van Loy en vocht samen met haar om de tweede plaats. Op het einde kraakte Loes, maar haar derde plaats kwam niet meer in het gedrang.

 

Brico Cross Meulebeke

Woord vooraf

Vandaag staat de Bricocross te Meulebeke op het programma. Bij de vrouwen gaat Loes Sels van start, bij de mannen staan zowel Wout van Aert als Stan Godrie aan de start. De voorbije weken behaalden we heel mooie resultaten met de overwinning van Maud Kaptheijns en de tweede plaats voor Wout van Aert.

 

Brico Cross Meulebeke