woensdag 22 augustus 2018

CRELAN – CHARLES GEREGISTREERD ALS CYCLOCROSSTEAM VOOR SEIZOEN 2018-2019

Het duurt nog even vooraleer we met onze regenlaarzen in de modder kunnen gaan staan voor de eerste cyclocrosswedstrijden van het najaar, maar toch is het nieuwe veldritseizoen officieel in aantocht. Crelan – Charles werd bij de UCI geregistreerd als veldritteam voor 2018-2019. 

Crelan – Charles is de veldrittak van Sniper Cycling, waaronder ook de wegploeg Veranda’s Willems – Crelan is ondergebracht. Het team telt vier cyclocrossers op de loonlijst: Wout van Aert, Tim Merlier, Stan Godrie en Maud Kaptheijns. Niels Albert is ploegleider. Van Loes Sels werd intussen afscheid genomen. Zij verhuisde naar Pauwels Sauzen – Vastgoedservice, het team dat ook Merlier zal vervoegen na Nieuwjaar.

Merlier en van Aert verblijven momenteel in Livigno om het nieuwe veldritseizoen voor te bereiden in de Italiaanse bergen. Van Aert rijdt daarna nog één wegwedstrijd (Antwerp Port Epic op zondag 2 september) om zich daarna helemaal op zijn winterprogramma te storten. De eerste wedstrijden van het veldritjaar zijn de wereldbekercrossen in de Verenigde Staten, voorafgegaan door de Brico Cross in Geraardsbergen op zondag 16 september.

Bij een nieuw veldritjaar hoort ook een nieuwe veldritfiets. Stevens Bikes leverde alweer een pareltje af met de felgroene Stevens Super Prestige waarop onze crossers zich binnen enkele weken mogen tonen in het veld. Voor wereldkampioen van Aert is er eveneens een unieke speciale uitvoering voorzien. Die wordt later pas aan het publiek getoond.

 

Omslagfoto: Kramon

CRELAN – CHARLES GEREGISTREERD ALS CYCLOCROSSTEAM VOOR SEIZOEN 2018-2019
CRELAN – CHARLES GEREGISTREERD ALS CYCLOCROSSTEAM VOOR SEIZOEN 2018-2019