zaterdag 21 oktober 2017

Crelan – Charles slokop in Superprestige Boom

Maud Kaptheijns klopt werelkampioene Sanne Cant na spannend slot

Maud Kaptheijns was de laatste weken superieur en reed de concurrentie op geruime afstand. Vandaag werd al snel duidelijk dat het anders zou lopen. Er vormde zich al snel een elitegroepje met daarbij Sanne Cant, Ellen Van Loy en Maud. Halfweg wedstrijd leek het er even op dat Maud Kaptheijns de rol vooraan moest lossen, maar ze beet door en kwam snel weer aansluiten in de kopgroep. Wat daarna volgde was een spelletje van kopwisselingen. De veelbesproken balkjes zorgde voor de wedstrijd voor enige stress bij Maud, waardoor ze ook gedurende de wedstrijd niet sprong. Hierdoor was ze telkens op achtervolgen aangewezen. In de laatste ronde vochten Maud en Sanne voor de zege. Maud kwam als eerste de laatste rechte lijn in gedraaid en dat bleek genoeg voor de zege. Met deze zege is Maud Kaptheijns nog steviger leider na drie op drie in de Superprestige.

Maud:” Het was vandaag veel spannender dan de vorige weken. Als je dan in de laatste rechte lijn de zege naar je hand kan zetten na een felbevochten laatste ronde is dat ongelofelijk mooi. Halfweg koers had ik een minder gevoel, maar desondanks voelde ik dat ik op de Powerstroken misschien wel de sterkste was. Aan de balken was ik de enige die niet sprong en dan verlies je toch altijd wat terrein. Dat moet je dan weer zien goed te maken op andere stukken. Ik ben meermaals wakker geworden vannacht omwille van de balken. Donderdag en vrijdag heb ik erop geoefend en in de opwarming ook, maar dat verliep niet altijd even vlekkeloos dus koos ik er voor om er al lopend over te gaan. Vandaag moest ik het beste in mij naar boven halen om deze wedstrijd te winnen, dus deze zege doet ontzettend veel deugd. De Superprestige is nu echt wel een doel geworden. Ik sta er ontzettend goed voor en zal dit klassement zo goed mogelijk verdedigen. “

Crelan – Charles slokop in Superprestige Boom

Wout van aert soleert naar zege in Boom

Wout van Aert was goed weg van bij de start en nam al snel de leiding. Onder impuls van Wout ontstond er een elitegroepje met Hermans, Sweeck en Mathieu Van der Poel. Die laatste viel letterlijk en figuurlijk weg. Wout van Aert achtte een ronde later zijn moment gekomen en duwde het gaspedaal volledig in. De concurrentie kraakte en moest Wout laten rijden. Hij reed al snel een bonus van 15 seconden bij elkaar. Even leek het erop dat Laurens Sweeck zou terugkeren, maar Wout van Aert controleerde perfect en bleef buiten schot. Na zijn zege van afgelopen woensdag is dit de tweede zege op een rij en lijkt de trein vertrokken. Morgen staat er met de wereldbekerwedstrijd van Koksijde al een nieuwe, belangrijke wedstrijd op het programma.

Wout van Aert:” Ik ben ontzettend tevreden met deze overwinning. Dat Mathieu Van der Poel hier wegvalt is enorm spijtig, maar dat hoort spijtig genoeg bij het veldrijden. Hopelijk valt de schade bij Mathieu goed mee en staat hij morgen op volle kracht aan de start in Koksijde. Ik weet niet hoe het juist is kunnen gebeuren, maar het is wel zo dat door de wind de omheining soms naar voor kwam. Misschien moeten ze hier toch wat aandacht aan schenken de volgende crossen om zo de veiligheid van de renners te garanderen. In de cross zelf was het de bedoeling om de laatste rondes wat gas terug te nemen, maar het parcours was zo zwaar dat ik wel geconcentreerd moest blijven en dat ik druk moest blijven zetten. De laatste ronde kwam Laurens Sweeck nog vrij kort, dus draaide ik de gas toch nog eens open. Het plan om me wat te sparen zat er dus niet in. De wind was vandaag vrij nadrukkelijk aanwezig wat het er niet gemakkelijker op maakte. Vol doorrijden en op de limiet aan de zandbak beginnen was zeker geen optie omdat je jezelf dan helemaal vast kan rijden.

Ik sta na vandaag aan de leiding in het klassement en de laatste wedstrijd zal ik niet betwisten. Iedereen die mij kent weet dat ik me altijd aan de vooropgestelde planning zal houden en ik dus niet aan de start zal staan van de laatste Superprestige wedstrijd. Vandaag moet ik vooral blij zijn dat de vorm telkens beter aan het worden is en dat ik hier win. Met het klassement wil ik me liever niet te veel mee bezig. “

Crelan – Charles slokop in Superprestige Boom