donderdag 16 augustus 2018

DE BIE BLIJFT TWEEDE NA VIERDE ETAPPE BINCKBANK TOUR

Sean De Bie behoudt zijn tweede plaats in het algemeen klassement na de vierde etappe in de BinckBank Tour. Hij probeerde seconden terug te pakken op Matej Mohoric in de Gouden Kilometer, maar die nam er op zijn beurt terug.

Ook de vierde rit in de BinckBank Tour was haast biljartvlak. Ditmaal liet het peloton zich niet verrassen door de vroege vlucht en zou er gesprint worden in de straten van Ardooie, al werd het geen traditionele massasprint: Jasper Stuyven (Trek Segafredo) viel aan in de slotkilometer en bleef nog net een aanstormend peloton voor. Zico Waeytens was onze eerste renner aan de meet.

Een vroege vlucht met drie renners werd halverwege de etappe al ingerekend. Kort daarop namen zes anderen de benen, maar ook zij werden weer gevat. Een gegroepeerd peloton raasde in één stuk door de bevoorradingszone, waarna vier renners een nieuwe ontsnapping opzetten. Daarbij ook Dries De Bondt, die bij het tweede Primus Checkpoint tien punten sprokkelde voor het strijdlustklassement. Hij is ook na vandaag tweede in dat nevenklassement.

Met de Gouden Kilometer in zicht hielden de blauwhemden het tempo hoog in het peloton voor Sean De Bie. De kopgroep werd ingerekend en er kon drie keer gesprint worden voor bonificatieseconden. De Bie pakte eerst en seconde, maar in de tweede tussensprint nam Mohoric er drie. De Bie blijft dus tweede in het algemeen klassement. Wat later haalde Stuyven dus de dagwinst binnen.

DE BIE: "KLASSEMENT NOG VERBETEREN WORDT NIET GEMAKKELIJK"

“We wilden vandaag iets proberen in de Gouden Kilometer”, vertelt Sean De Bie aan de aankomst in Ardooie. “Ik nam eerst één bonificatieseconde, maar Mohoric pakte er daarna drie. Dat was natuurlijk vervelend. Ik moest diep gaan. Na die sprints voelde ik die verzuring pas echt. Weer aanpikken in het peloton was dan nog het lastigste.”

“Het was afzien om in die laatste ronde nog in het peloton te blijven. De benen zullen dit weekend toch beter moeten zijn dan vandaag. Dit is het hoogste niveau van het wielrennen, het zal geen gemakkelijke opdracht worden om mijn plaats in het klassement te behouden of nog te verbeteren.”

Uitslag etappe 4

17. Zico WAEYTENS (+0:00)
77. Sean DE BIE (+0:00)
97. Stijn STEELS (+0:00)
105. Stijn DEVOLDER (+0:00)
113. Senne LEYSEN (+0:00)
129. Aidis KRUOPIS (+0:33)
154. Dries DE BONDT (+7:34)

Algemeen klassement na etappe 4

2. Sean DE BIE (+0:03)
88. Senne LEYSEN (+2:49)
99. Stijn STEELS (+3:10)
103. Stijn DEVOLDER (+3:19)
128. Zico WAEYTENS (+4:34)
133. Aidis KRUOPIS (+4:59)
148. Dries DE BONDT (+9:13)

Klassement strijdlust na etappe 4

2. Dries DE BONDT

ETAPPE 5: SINT-PIETERS-LEEUW - LANAKEN

Vrijdag wordt de op een na langste etappe gereden in de BinckBank Tour, 204,4 kilometer tussen Sint-Pieters-Leeuw en Lanaken. Deze etappe kreeg opnieuw een lokale lus rond start- én aankomstplaats. In beide lussen vinden we weer een Primus Chekpoint terug voor de strijdlust. De Gouden Kilometer ligt ditmaal op 15 km van de finish.

Het profiel is iets minder vlak, maar dan vooral in het eerste gedeelte. Deze vijfde rit is weer te volgen via Sporza op één. Voor fases, foto’s en video’s achter de schermen kan je terecht op ons Twitter-kanaal. Deel mee in de online conversatie met de hashtag #BinckBankTour.