woensdag 15 augustus 2018

DE BIE DERDE IN ANTWERPEN EN TWEEDE IN DE STAND

Sean De Bie is op een knappe derde plaats geëindigd in de derde rit van de BinckBank Tour. Hij maakte deel uit van een vroege vlucht die stand hield tot op de meet. “Ik had het vorige week al gepland om hier vandaag aan te vallen”, vertelt hij. De Bie is ook meteen tweede in de stand.

“Ik heb hier toch een redelijke kater van”, laat Sean De Bie teleurgesteld optekenen na zijn toch prima derde plaats. Hij had er net 170 km in de vlucht op zitten, met als doel etappewinst. Op het einde was het echter Taco van der Hoorn (RNL) die met de winst ging lopen in de vlakke derde etappe tussen Aalter en Antwerpen.

Medevluchter Matej Mohoric is dan weer de nieuwe leider dankzij bonificatieseconden in de Gouden Kilometer. “Ik heb me bewust niet gemoeid met tussensprints en checkpoins. Ik was gefocust op de dagzege. Ik voelde me goed voor de sprint. Soms moet je pokeren.” De Bie pareerde de aanvalspogingen van Mohoric in de slotkilometers, maar toen van der Hoorn aanzette lieten de vier anderen in de kopgroep begaan.

Opvallend dat het peloton zich serieus misrekende en flink te laat kwam om de groepssprint die in de sterren stond geschreven voor te bereiden. “Ik had al een week geleden gepland om aan te vallen in deze etappe. De finale was hier vrij technisch en dus was er een mogelijkheid om voorop te blijven met een lange vlucht. Van der Hoorn en Mohoric waren de ‘brommers’ vandaag. Jammer genoeg is het niet gelukt om te profiteren van hun werk.”

DE BIE: "MORGEN HERSTELLEN VAN DE INSPANNING"

De Bie is na de etappe van woensdag tweede in het algemeen klassement, op een luttele seconde van Mohoric. Is het klassement een doel voor de Kempenaar? “Ik sta nu tweede, dat is niet slecht maar we zullen zien. Morgen is het weer een vlakke rit en wil ik wat herstellen van de inspanning van vandaag. Wel zal ik proberen een goede klassering in het eindklassement te halen. Vooraf was dit geen doel.”

DAGUITSLAG EN ALGEMEEN KLASSEMENT

Uitslag etappe 3

3. Sean DE BIE (+0:03)
81. Dries DE BONDT (+1:11)
92. Stijn DEVOLDER (+2:32)
100. Senne LEYSEN (+2:32)
101. Stijn STEELS (+2:32)
121. Zico WAEYTENS (+3:07)
133. Aidis KRUOPIS (+3:07)

Algemeen klassement na etappe 3

2. Sean DE BIE (+0:01)
59. Dries DE BONDT (+1:36)
96. Senne LEYSEN (+2:46)
110. Stijn STEELS (+3:07)
115. Stijn DEVOLDER (+3:16)
139. Aidis KRUOPIS (+4:23)
141. Zico WAEYTENS (+4:31)

Klassement strijdlust na etappe 3

2. Dries DE BONDT 24

ETAPPE 4: VLAKKE RIT TUSSEN BLANKENBERGE EN ARDOOIE

Ook de vierde etappe in de BinckBank Tour is er een zonder noemenswaardige hindernissen. De vlakke rit loopt over 166,3 kilometer tussen Blankenberge en Ardooie. Opnieuw zijn er twee Primus Checkpoints onderweg, eentje vooraan in de rit en een meer richting de finale. Kan Dries De Bondt weer de leidersplaats in het strijdlustklassement claimen?

De etappe is te volgen via Sporza op één. Voor fases, foto’s en video’s achter de schermen kan je terecht op ons Twitter-kanaal. Deel mee in de online conversatie met de hashtag #BinckBankTour.