maandag 05 maart 2018

DE BIE VIERDE IN LARCIANO, LIVYNS MAAKT PRIMA PROFDEBUUT

Het geslaagde koersweekend van Veranda’s Willems – Crelan in Toscane kreeg zondag een vervolg met een knappe vierde plaats van Sean De Bie en een elfde voor Huub Duyn in de GP Larciano (1.HC). Ook in België werd er gekoerst: in Dwars door West-Vlaanderen (1.1) sprintte Michael Goolaerts naar een negende plaats en liet ook jongeling en profdebutant Arjen Livyns zich opmerken. 

GP Larciano

4. Sean DE BIE
11. Huub DUYN
77. Mathias DE WITTE
92. Stijn DEVOLDER
97. Dries DE BONDT

Dwars door West-Vlaanderen

9. Michael GOOLAERTS
49. Arjen LIVYNS

VERANDA'S WILLEMS - CRELAN TOONT ZICH IN LARCIANO

Wout Van Aert verscheen niet aan de start van de GP Larciano. Daags na zijn sterke prestatie in de Strade Bianche nam hij een vroege vlucht huiswaarts om van een verdiende rust te genieten. Maar ook in Larciano reed Veranda’s Willems – Crelan zich in de kijker. Dries De Bondt – alweer hij – kleurde de lange vlucht en reed 150km mee voorop.

In de slotronde zaten Sean De Bie en Huub Duyn alert mee voorin. Zij finishten in een groepje van ruim 20 renners op 11 seconden van winnaar Matej Mohoric. De Bie spurtte naar plaats vier, Duyn kwam als elfde over de meet. Het team mag daarmee terugblikken op een meer dan geslaagd Italiaans koersweekend!

 

Foto’s Larciano: Eddy De Bie

DE BIE VIERDE IN LARCIANO, LIVYNS MAAKT PRIMA PROFDEBUUT

MICHAEL GOOLAERTS NEGENDE IN ICHTEGEM

Geen vriestemperaturen zondag in Dwars door West-Vlaanderen, maar de regenval maakte er toch een koude en zware wedstrijd van. Drie vluchters kozen het ruime sop, in de finale afgelost door de mannen van Quick-Step Floors. Zij leverden met de Fransen Rémi Cavagna en Florian Sénéchal de nummers één en twee in deze Johan Museeuw Classics af.

Het peloton was te laat in actie geschoten om de vluchters bij te benen in de plaatselijke rondes. Een minuutje na de winnaar werd er gesprint voor de ereplaatsen: Michael Goolaerts toonde zijn snelle benen en finishte op plaats negen.

Vermeldenswaardig was ook het profedbuut voor Veranda’s Willems – Crelan van aanwinst Arjen Livyns. De 23-jarige pocketrenner reed lang mee in het peloton, maar moest uiteindelijk lossen nadat hij niet meer kon schakelen in de slotronde. Hij finishte op plaats 49. Livyns was er zichtbaar op gebrand zich meteen te tonen voor zijn nieuwe werkgever, al bleef hij er zelf nuchter bij. “Ik heb heel de winter hard getraind.”