vrijdag 14 september 2018

DE BIE LEIDER IN NAPOLEON GAMES CUP NA NEGENDE PLAATS IN KOOLSKAMP

Sean De Bie is vrijdag op een negende plaats gefinisht in Koolskamp Koers. Hij is dankzij de punten die hij daarmee sprokkelt de nieuwe leider in het klassement van de Napoleon Games Cup. Zondag mag hij die leidersplaats al verdedigen in de GP Jef Scherens.

Koolskamp Koers, oftewel het Kampioenschap van Vlaanderen, is traditioneel een prooi voor sprinters. Vier renners kozen voor de vroege vlucht, waaronder Luuc Bugter, stagiair bij Veranda’s Willems – Crelan. “Met Dylan Groenewegen aan de start weet je dat de kans op een sprint groot is. Ik wilde die niet afwachten en koos voor de aanval. Ik had ook erg goede benen vandaag”, zei de Nederlander.

Zeventien rondes van telkens 11 vlakke kilometers moesten worden afgelegd in en rond Koolskamp. Met nog anderhalve ronde te gaan zat het avontuur van de vier zerop. Op de laatste kasseistrook scheidde een klein groepje zich opnieuw af van het peloton, maar uiteindelijk zou het toch weer op een massasprint uitdraaien. Groenewegen was daarin de snelste, voor John Degenkolb en Jasper Stuyven.

Sean De Bie werd goed naar voor geleid door zijn teammaats en kwam als negende over de meet. Dat leverde hem zeven punten op in het klassement van de Napoleon Games Cup. Zijn totaal staat nu op 37 punten, goed voor de voorlopige leidersplaats!

9. Sean DE BIE
38. Mathias DE WITTE
52. Zico WAEYTENS
68. Dries DE BONDT
77. Aidis KRUOPIS
79. Luuc BUGTER
109. Stijn STEELS

DE BIE: "PLOEGWERK ZOALS HET MOET"

Sean De Bie wilde voor deze wedstrijd de leidersplaats overnemen in de Napoleon Games Cup, met succs. “Het was de bedoeling mijn klassement nog te verbeteren, maar Koolskamp is geen makkelijke koers om dat te doen”, legt hij uit. “Vaak eindigt het hier op een hectische massapsrint, zoals nu tegen de wind in. Ik heb geprobeerd mijn ervaring te laten spreken en pas in de laatse kilometer naar voor te komen. De ploeg heeft daar goed in geholpen.”

“Aidis heeft ons richting de laatste kilometer naar voor gebracht, daarna kwam Steels ons helpen. In de laatste 500 meter had ik Zico nog om aan te zetten. Het was perfect ploegwerk zoals het moet. Zo kon ik de laatste 200 meter ingaan in perfecte positie in en zo hoog mogelijk eindigen. Er zat wel niet veel op mijn sprint. Ik moest het van de snelheid en mijn positionering hebben. Dat hebb je in deze koers. Je kan met goede benen 25ste eindigen of met slechte benen vooraan zitten. Vandaag draaide het goed uit dus dat was wel leuk.”

Zondag al volgt de achtste manche in de Napoleon Games Cup. De Bie hoeft dus niet lang te wachten om zijn leiderspositie te verdedigen. “In Leuven kan het alle kanten op gaan”, blikt hij vooruit. “Het is vaak een lastige koers, maar soms komen ze er ook aan in een grote groep. Zoals vorig jaar, ook al werd er toen in de finale hard gekoerst.”

“Ik sta goed in het klassement. Nu is het zaak om zondag zo hoog mogelijk te eindigen in de koers. Dat wil niet per sé zeggen winnen. Vorig jaar had ik bijvoorbeeld goede benen. Als je dan aanzet op 3 km van de meet speel je eigenlijk alles of niks. Als je een klassement verdedigt, moet je soms ook tevreden zijn met een vierde of vijfde plek. We gaan proberen in Leuven ook zo hoog mogelik te eindigen. We zullen zien hoe de koers verloopt, het kan alle kanten op.”