maandag 17 september 2018

DE BIE OOK NA GP JEF SCHERENS LEIDER IN NAPOLEON GAMES CUP

Sean De Bie is zondag op een tiende plaats gefinisht in de Grote Prijs Jef Scherens – Rondom Leuven. Hij sprokkelde zo weer wat punten in het klassement van de Napoleon Games Cup. Met nog twee manches te gaan staat hij helemaal bovenaan in de stand.

Vijf renners kozen voor de vroege vlucht in Leuven. Met nog 40 km te gaan zat hun avontuur erop en volgden er nieuwe aanvallen. Dries De Bondt probeerde het met twee medevluchters. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden zij nog een handvol seconden op het jagende peloton, waar de sprintersteams het initiatief namen.

Diep in de finale probeerde ook Mathias De Witte weg te springen, maar het tempo lag zodanig hoog dat hij weer werd ingelopen. Jasper Stuyven won de groepssprint, Sean De Bie volgde op een tiende plaats. De Bie telt nu 43 punten in de Napoleon Games Cup, zeven meer dan eerste achtervolger Stuyven. De Bondt staat negende met 25 punten. Er volgen nog twee wedstrijden in de zogenaamde Beker van België: Tour de’l Eurométropole (22 september) en Binche – Chimay – Binche (2 oktober).

 

10. Sean DE BIE
19. Mathias DE WITTE
55. Huub DUIJN
73. Dries DE BONDT
DNF Luuc BUGTER
DNF Arjen LIVYNS
DNF Zico WAEYTENS

SEAN DE BIE: "ZATERDAG WORDT BELANGRIJK"

Sean De Bie blikt terug op de wedstijd: “Het doel voor de GP Jef Scherens was een zo hoog mogelijk resultaat te boeken. Niet makkelijk, want je kan niet echt all-in gaan. Verschillende ploegen controleerden de wedstrijd en het zag ernaar uit dat het een sprint zou worden. Voor mij was het vooral heel de dag volgen en wachten op de sprint.”

“Vrijdag in Koolskamp had ik niet zo veel power in de benen, gisteren had ik een iets beter gevoel”, vervolgt hij. “Maar mijn plaatsing kon wat beter. Ik heb me wat laten doen vlak voor de sprint, anders zat er misschien een vijfde of zesde plaats in. Maar het doel was sowieso die eerste plaats in de stand verdedigen en dat is gelukt.”

Wat verwacht hij van de  laatste twee manches in de Napoleon Games Cup? De Tour de’l Eurométropole nu zaterdag en Binche – Chimay – Binche in de week erop. “Het zal er wat vanaf hangen wat de tegenstand doet”, aldus De Bie. “Met elke koers die gereden is, zijn er minder punten te verdienen. Dat is goed voor mij. Zaterdag zal een belangrijke dag worden. Ik zal daarna de inschatting kunnen maken van hoe het in Binche zal zijn.”

“Ik heb Eurométropole nog nooit gereden. Ik kan die wedstrijd dus niet echt inschatten, maar het kan goed zijn dat daar weer met een grote groep naar de meet wordt gereden. Voor mij zou dat niet slecht zijn. Binche – Chimay – Binche kan een rare koers zijn waarbij al van de start gekoerst wordt.”

Afspraak op zaterdag 22 september in La Louvière en op dinsdag 2 oktober in Binche!