woensdag 02 mei 2018

DE BIE VIJFDE IN FRANKFURT – ELIJZEN: “HIER HADDEN WE ZEKER VOOR GETEKEND”

Sean De Bie spurtte dinsdag naar een knappe vijfde plaats in de straten van Frankfurt na 212,5 kilometer tussen Eschborn en de Duitse grootstad. Een knap resultaat voor de Kempenaar en Veranda’s Willems – Crelan, zeker gezien de woelige voorbije weken. “Het was moeilijk om te hervatten”, aldus ploegleider Michiel Elijzen. “Maar ze hebben het goed opgepakt. Hier hadden we op voorhand zeker voor getekend.”

5. Sean DE BIE
34. Huub DUIJN
— Arjen LIVYNS
— David TANNER
— Dries DE BONDT
— ZIco WAEYTENS
— Stijn STEELS

MICHIEL ELIJZEN: "WE HADDEN NIET OP MEER KUNNEN HOPEN"

David Tanner zat meteen in de goede vlucht en werd met zijn zes medevluchters pas gegrepen met nog een 60 kilometer te gaan. In de finale zaten Huub Duijn en Sean De Bie goed gepositioneerd vooraan in het peloton. Bij het ingaan van de plaatselijke rondes in Frankfurt, zes kilometer voor de meet, reed De Bie alert mee tussen de favorieten om uiteindelijk naar een vijfde plaats te sprinten.

“Hier hadden we zeker op voorhand voor getekend”, aldus Performance Manager/ploegleider Michiel Elijzen. “Tanner zat meteen mee in de vlucht en Sean printte naar een heel mooie ereplaats. Vanaf kilometer nul reden we in beeld. We hadden niet op meer kunnen hopen vandaag.”

“De afgelopen weken zijn best zwaar geweest voor iedereen. Ook voor Sean, die dicht bij Michael stond en de weinig heeft kunnen trainen. Misschien heeft dit hem toch extra moraal gegeven om er het beste van te maken. In deze omstandigheden naar een vijfde plaats spurten… dan heb je het goed gedaan.”

Alexander Kristoff  was voor de vierde maal op rij de snelste in Eschborn-Frankfurt.