maandag 21 mei 2018

DE BONDT DERDE IN GP MARCEL KINT, MERLIER VIJFDE!

Veranda’s Willems – Crelan heeft er een sterke teamprestatie opzitten in de GP Marcel Kint, met een prima resultaat: Dries De Bondt eindigde als derde in de straten van Zwevegem. Tim Merlier was de tweede Sniper in de top vijf! Opnieuw een podiumplaats dus voor De Bondt na de Ronde van Drenthe en de GP José Dubois. 

De blauwe garde van Veranda’s Willems – Crelan reed zich aardig in de kijker in de finale van de GP Marcel Kint. Eerst door mee zijn duit in het zakje te doen in de jacht op de vier leiders, daarna – toen de koplopers gevat werden – door zelf met open vizier te koersen en verschillende ontsnappingspogingen te ondernemen. Op zes kilometer van de finish geraakte Dries De Bondt weg met twee medevluchters. Een half kilometertje voor de meet waren zij er echter aan voor de moeite.

De Bondt had blijkbaar nog kracht over om mee te sprinten… met een uitstekende derde plaats tot gevolg na de ongenaakbare Nacer Bouhanni en Cees Bol. Fraaie ereplaats ook voor Tim Merlier, die naar een vijfde plek spurtte. Twee Snipers dus in de top vijf in Zwevegem, een mooie beloning voor het harde werk van de ploeg. Domper op de feestvreugde was een valpartij op 3 km voor de streep waarin Mathias De Witte en Stan Godrie betrokken waren. We wensen hen een spoedig herstel toe!

3. Dries DE BONDT
5. Tim MERLIER
45. Aidis KRUOPIS
49. Stijn DEVOLDER
94. Stijn STEELS
— Stan GODRIE
— Mathias DE WITTE

DE BONDT: "DE LAATSTE KILOMETER WAS TECHNISCH, ECHT IETS VOOR MIJ!"

“Ik had het geluk dat het een technische laatste kilometer was in Zwevegem”, reageerde Dries De Bondt op zijn derde plaats. “Er waren drie, vier bochten in de slotkilometer. Dan gaat de snelheid er helemaal uit. Echt iets voor mij!”

“Ik ben blij met mijn podiumplaats. Ik had nog iets in de benen voor de sprint. Jammer dat we niet voor bleven op het peloton. Ik was vrij zeker van de bloemen anders. Als ik anticipeer en voor Nacer de laatste bocht in ga, kan ik misschien ook nog voor blijven. Ik moest in de sprint ook nog even inhouden om vervolgens nummer drie te remonteren. Ik ben blij, maar teleurstelling is ook aanwezig.”