maandag 08 oktober 2018

DE BONDT KLEURT PARIJS-TOURS, OFFDAY VOOR CROSSERS IN RONSE

Afgelopen zondag werd er op twee fronten gestreden: Crelan – Charles dook het veld in op de Hotondberg in Ronse-Kluisbergen en Veranda’s Willems – Crelan reed de klassieker Parijs – Tours. Dries De Bondt zat andermaal in de vlucht van de dag in Frankrijk. 

Drie renners gingen er al snel vandoor in Parijs – Tours. Drie anderen, met daarbij Dries De Bondt, ontsnapten eveneens uit het peloton en reden langzaam het gat dicht. Zo ontstond er een kopgroep van zes renners die een maximale voorsprong van bijna zes minuten uitbouwde. Later sprongen nog eens drie anderen richting leidersgroep, goed voor negen renners aan de kop van de wedstrijd.

De Bondt was met Devriendt de enige van de vluchters die nog uit de klauwen van het peloton konden blijven tussen de onverharde wijngaardwegen, maar op goed veertig kilometer van de meet zat ook hun verhaal erop. De favorieten kwamen zich mengen vooraan en uiteindelijk was het Kragh Andersen die als eerste solo over de aankomstlijn reed.

Performance coach Kristof De Kegel: “De onverharde stroken waren een pure loterij. De Bondt, Duijn, Bugter en Leysen reden met de top vijftig de finale in, maar zijn allemaal met een lekke band weggevallen. Iedereen die er bij ons nog bij zat tussen de wijngaardwegen is er minstens één keer lek gereden.”

 

56. Huub DUIJN
65. Luuc BUGTER
70. Dries DE BONDT
75. Senne LEYSEN
DNF Stijn DEVOLDER
DNF Elias VAN BREUSSEGEM
DNF Stijn STEELS

MERLIER: "IK HAD EEN SLECHTE DAG"

De Hotondcross in Ronse – Kluisbergen was er een om snel te vergeten voor de renners van Crelan – Charles. Tim Merlier, die zaterdag al had aangegeven dat het voor hem best wel wat kouder mocht zijn, stapte na een achttal ronden van de fiets. “Ik had een slechte dag. Ik was moe en had een leeg gevoel”, zei hij nadien. “Maar volgende week is er weer een nieuwe kans. Dan rijd ik de Superprestige in Gieten.”

Ook Stan Godrie kende een off-day in Ronse. Hij moest al vroeg de rol lossen, maar reed de wedstrijd wel uit op karakter: “Ik voelde me helemaal niet goed. Ik denk dat ik nog wat last heb van de jetlag na m’n vlucht uit Amerika. Ik hoop dat ik nu goed kan herstellen om er komend weekend weer te staan”, aldus de Noord-Brabander, die finishte op een 18e plaats.

 

Foto’s: Paris – Tours (boven) en Kramon (onder)

DE BONDT KLEURT PARIJS-TOURS, OFFDAY VOOR CROSSERS IN RONSE