maandag 15 oktober 2018

DE BONDT KOMT CENTIMETERS TE KORT VOOR DE ZEGE IN ZEELAND

Dries De Bondt is zaterdag tweede geworden in de Tacx Pro Classic. Hij kwam slechts een paar centimeter te kort voor de overwinning! Die ging naar de Nederlander Peter Schulting. De Bondt: “Als ik vroeger aanzet, win ik.”

Vernda’s Willems – Crelan had in Middelburg slechts zes renners aan de start. Stagiair Guillaume Seye was ten val gekomen tijdens Parijs – Tours voor beloften en moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De wedstrijd zelf werd gekleurd door een vroege vlucht van vier continentale renners. Zij bouwden een voorsprong uit van bijna acht minuten. Kort na de eerste passage van de finish op Neeltje Jans zat hun verhaal erop.

Intussen was het peloton verbrokkeld door de felle Zeeuwse wind en het hoge tempo. Op de Zeelandbrug werden beslissende kloofjes geslagen tussen de verschillende groepjes. Mathias De Witte en Dries De Bondt zaten goed mee vooraan in een eerste pelotonnetje van vijfentwintig renners. Een tweede peloton verloor eerst steeds meer terrein, maar naderde in de finale steeds dichter op de leiders.

Op 23 kilometer van de meet scheurden elf renners zich af van de groep van vijfentwintig, waarbij opnieuw De Witte en De Bondt. Kort daarop ontsnapten er nog eens vier uit de groep van elf. Bent u nog mee? De Bondt zat volop mee in de aanval, samen met Hirchi, Schulting en Wallaeys. Op 7 km van Neeltje Jans kwam de kopgroep toch weer samen, waarop andermaal vier renners ten aanval trokken: Opnieuw De Bondt, Schulting en Walleys, vergezeld van Baugnies.

Met een handvol seconden voorsprong op de achtervolgende groepjes en het naderende peloton mochten deze vier uitmaken wie met de winst zou gaan lopen in Zeeland. De Bondt sprintte naar een knappe tweede plaats, op slechts enkele centimeters van Schulting. Een fotofonish dus. De Witte eindigde net als zijn ploegmaat in de top tien. Hij sprintte naar een zevende plaats.

“Je kan niet ontevreden zijn over de winnaar vandaag”,, reageerde Dries De Bondt sportief na de wedstrijd. “Schulting was een van de sterkste in de koers vandaag, een van de motoren in de kopgroep. Ik kan het weten want ik was erbij. Ik had zelf ook kunnen winnen, het scheelde echt niet veel. Ik kwam net te laat. Als ik vroeger aanzet, win ik wellicht.”

2 Dries DE BONDT
7 Mathias DE WITTE
30 Gil D’HEYGERE
32 Senne LEYSEN
DNF Luuc BUGTER
DNF Elias VAN BREUSSEGEM

Foto’s: Cor Vos

DE BONDT KOMT CENTIMETERS TE KORT VOOR DE ZEGE IN ZEELAND