maandag 13 augustus 2018

DE BONDT PAKT STRIJDLUST IN OPENINGSRIT BINCKBANK TOUR

Dries De Bondt heeft in de openingsetappe van de BinckBank Tour de leiderstrui in het strijdlustklassement veroverd. Hij maakte deel uit van de lange vlucht en reed tweemaal als eerste voorbij de Primus Checkpoints. 

Veel tijd had Dries De Bondt niet nodig om weg te springen uit het peloton. Hij kreeg uiteindelijk het gezelschap van vijf andere renners en met z’n zessen bouwden ze een maximale voorsprong uit van net geen vier minuten. Het eerste checkpoint, na een eerste lus van 28 kilometer rond de startplaats aan het stadion van Heerenveen, passeerde hij als eerste, goed voor 14 punten.

De hele rit lang schommelde de voorsprong van het zestal rond de drieënhalf minuten. Aan het tweede Primus Chekpoint waren er dat nog ruim twee, goed voor twaalf punten. Opnieuw was het De Bondt die als eerste de streep passerde, net voor medevluchter Elmar Reinders. Met nog 13 km voor de boeg werden de vluchters ingerekend en kon het peloton de groepssprint voorbereiden.

Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) trok in Bolsward uiteindelijk aan het langste eind. Zico Waeytens sprintte naar een elfde plaats. De Bondt mog tijdens de afsluitende ceremonie mee op het podium om zijn leiderstrui van het strijdlustklassment (én een vatje bier) in ontvangst te nemen. Dinsdag start hij dus in het groen in de individuele tijdrit en behoudt hij al zeker de leidersplaats in dit nevenklassement.

DRIES DE BONDT: "DE STRIJDLUST IS EEN MOOI DOEL VOOR ONZE PLOEG"

“Het was het plan om aan te vallen en voor het strijdlustklassement te gaan”, blikt Dries De Bondt terug op zijn openingsetappe in de BinckBank Tour. “Voor ons is dat een mooi doel. Je komt er ten slotte goed mee in beeld in een WorldTour-koers. Dit nevenklassement hadden we dan ook aangestipt. De ploeg heeft mij hiervoor aangeduid omdat ze weten dat ik dit soort werk tot een goed einde kan brengen.”

“Ik voelde me redelijk goed vandaag, maar heb nog een beetje met de handrem op gereden. Er volgen ten slotte nog zes etappes”, aldus de eerste drager van de groene trui in deze veertiende BinckBank Tour.

DAGUITSLAG EN ALGEMEEN KLASSEMENT

Uitslag etappe 1

11. Zico WAEYTENS (+0:00)
28. Aidis KRUOPIS (+0:00)
83. Stijn DEVOLDER (+0:00)
98. Senne LEYSEN (+0:00)
116. Sean DE BIE (+0:00)
120. Stijn STEELS (+0:00)
121. Dries DE BONDT (+0:00)

Algemeen klassement na etappe 1

4. Dries DE BONDT (+0:05)
17. Zico WAEYTENS (+0:10)
34. Aidis KRUOPIS (+0:10)
87. Stijn DEVOLDER (+0:10)
101. Senne LEYSEN (+0:10)
119. Sean DE BIE (+0:10)
123. Stijn STEELS (+0:10)

Klassement strijdlust na etappe 1

1. Dries DE BONDT 26

ETAPPE 2: INDIVIDUELE TIJDRIT IN VENRAY

De tweede etappe in de BinckBank Tour is een individuele tijdrit in en rond de Limburgse gemeente Venray. De renners moeten 12,7 vlakke kilometers afleggen. Stijn Steels is de eerste van Veranda’s Willems – Crelan die van start gaat, Dries De Bondt de laatste. Hier de starttijden van onze renners. Meer informatie over de rit vind je via deze link.

14:17: Stijn Steels
14:22 Sean De Bie
14:39 Senne Leysen
14:53 Stijn Devolder
15:46 Aidis Kruopis
16:03 Zico Waeytens
16:23 Dries De Bondt