zondag 11 maart 2018

DE BONDT TWEEDE IN DRENTHE: “VOORAF VOOR GETEKEND”

Dries De Bondt heeft zich opnieuw getoond. In de Ronde van Drenthe (1.HC) trok hij alweer ten aanval. De vlucht hield stand en in de sprint voor de overwinning kwam De Bondt als tweede over de meet. “Vooraf had ik er voor getekend, maar ik ben toch teleurgesteld”, reageerde hij  na de wedstrijd voor de microfoon van RTV Drenthe. 

2. Dries DE BONDT
46. Stijn DEVOLDER
50. Stijn STEELS
70. Michael GOOLAERTS
73. Senne LEYSEN
87. Elias VAN BREUSSEGEM
92. Aidis KRUOPIS

KOPGROEP BEHOUDT BEPERKTE VOORGIFT OP PELOTON

Geen kasseien, maar keien moesten zondag bedwongen worden in de 56ste Ronde van Drenthe. En die lagen er op sommige stroken behoorlijk ‘vettig’ bij. Geen bezwaar voor Dries De Bondt om alweer voor de aanval te kiezen en zo zijn aantal vluchtkilometers nog wat op te trekken. Het bleek overigens de juiste keuze te zijn, want de twaalf leiders – later tien – bleven ondanks een voorsprong die nooit hoog opliep uit de greep van het peloton.

Zo bleef De Bondt tot op het eind kans maken op de zege. Toen Floris Gerts als eerste in de kopgroep een aanval plaatste reageerde De Bondt alert. Het leverde hem een prima uitgangspositie op voor de sprint. Frantisek Sisr (CCC Sprandi Polkowice) zette als eerste aan en bleef, gedragen door de rugwind, zijn kompanen in het kopgroepje voor. Achter hem reed De Bondt vlotjes naar het zilver.

“Ik was verrast toen Sisr vroeg aanzette”, gaf De Bondt nadien toe. “Ik was net te laat om hem te remonteren. Best jammer, ik had beter moeten weten. Met de wind achter je is het moeilijk om stil te vallen. Als je dan als eerste aanzet en de rest aarzelt even dan is het moeilijk om dat gat dicht te rijden. Toen Gerts versnelde heb ik geprobeerd zo lang mogelijk te wachten. Een verkeerde gok, ik had er beter meteen over gegaan.”

“Het was een redelijk hectische finale”, zei De Bondt nog voor de camera van RTV Drenthe. “We reden redelijk rap. Ik was er redelijk gerust in dat het peloton ons niet meer zou terug pakken. Of ik met dit resultaat kan leven? Vooraf had ik ervoor getekend, maar nu ben ik toch vooral teleurgesteld.”

 

Foto: video still RTV Drenthe