zondag 19 augustus 2018

DE WITTE ACHTTIENDE IN HAMBURG, LIVYNS TWEEËNTWINTIGSTE

De Cyclassics Hamburg is ook dit jaar op een groepssprint geëindigd. De winst was voor Elia Viviani. Mathias De Witte kwam als achttiende over de meet, Arjen Livyns als tweeëntwintigste.

De EuroEyes Cyclassics in Hamburg is traditioneel een sprintersfestival. Toch zit er met de steile Waseberg een pittige hindernis in het parcours van 215 kilometer. Drie keer moest die heuvel beklommen worden, de laatste keer op 15 km van de meet.

Net voor de derde beklimming van de Waseberg werd een vroege vlucht met vijf renners ingerekend. Boven scheidde zich een groepje af van tien renners. Huub Duijn probeerde de kloof nog te overbruggen naar het groepje, maar werd ingerekend door het aanstormende peloton. Alles kwam uiteindelijk toch weer bij elkaar.

In volle voorbereiding op de massasprint werd het peloton opgeschrikt door een valpartij van Pascal Ackermann, vooraan in de groep. Duijn werd opgehouden, Mathias De Witte en Arjen Livyns konden de tuimeling nog net ontwijken. De ideale uitgangspositie voor de sprint waren ze kwijt, maar een prima finish zat er nog wel in. De Witte werd achttiende, Livyns tweeëntwintigste.

DE WITTE: “TOP TIEN WAS MOGELIJK”

“Op anderhalve kilometer van de meet viel Ackermann. Arjen en ik konden zijn val nog net ontwijken,” vertelt Mathias De Witte. “Ik langs rechts, Arjen langs links. Ik moest dan meteen een gaatje dichtrijden en verloor wat energie. Zo kan je eigenlijk niet 100% aan je sprint beginnen.”

“Ik probeerde mij op vijfhonderd meter nog beter te positioneren door langs links op te schuiven, maar zat meteen vol in de wind. Op dit niveau is dat ook niet gemakkelijk. Ik zat dus wel goed vooraan voor de val, in de buurt van Van Poppel omdat hij vaak dicht eindigt. Toen viel Ackermann en moest ik in de remmen.”

“Of ik tevreden ben? Top tien of vijftien zat er zeker in. Dit is dus toch een beetje een teleurstelling omdat ik net niet in die top vijftien zit. Ik zat er wel dicht bij en ging ook telkens goed mee op de klimmetjes, daar kan ik wel tevreden over zijn”, aldus De Witte.

18. Mathias DE WITTE
22. Arjen LIVYNS
78. Huub DUIJN
105. Stan GODRIE
114. Elias VAN BREUSSEGEM

BINCKBANK TOUR: NIET HET VERHOOPTE SLOT

De slotetappe in de BinckBank Tour is uitgedraaid op een sisser voor Veranda’s Willems – Crelan. Terwijl de ploeg zich doorheen de week nog prima in de kijker had gereden, waren de weekendetappes er helaas te veel aan. De Bie moest opgeven en ook De Bondt gaf er de brui aan na een valpartij.

Geen happy end voor de jongens van Veranda’s Willems – Crelan in de BinckBank Tour. In de slotetappe zag Dries De Bondt zijn concurrent voor het eindklassement van de strijdlust verder uitlopen. Later in de wedstrijd ging hij ongelukkig tegen de grond en moest hij opgeven. De Bondt hield er enkele diepe snijwonden in de rechterknie aan over.

Sean De Bie beschikte niet over de benen die hij hoopte te hebben dit weekend en gaf ook op. Senne Leysen en Zico Waeytens reden wel uit, in respectievelijk 55e en 59e positie. Geen positieve afsluiter dus van de BinckBank Tour waarop de sportieve leiding gehoopt had. Zij konden enkel vaststellen dat op dit parcours en op dit niveau de ploeg te kort kwam.

Wel mag er gematigd positief teruggeblikt worden op de eerste vijf dagen in deze ronde van de Lage Landen. Dries De Bondt reed zich meermaals in de kijker in een lange vlucht en droeg drie dagen de leiderstrui van het strijdlustklassement. De Bie verraste dan weer knap door met zijn medevluchters het peloton voor te blijven in de rit naar Antwerpen, waar hij derde werd.

De BinckBank Tour was voor Veranda’s Willems – Crelan in principe de laatste meerdaagse wedstrijd van het lopende wielerjaar. De komende weken staan dus vooral heel wat eendagskoersen op het programma. Te beginnen met de GP Stad Zottegem, de Great War Remembrance Race en de Omloop Mandel-Leie-Schelde de komende week.