zaterdag 29 september 2018

DERTIEN RENNERS AL VOOR ROOMPOT – CHARLES, VERSTERKING IN AANTOCHT

Nu Roompot – Charles Cycling Team is aangekondigd als ProContinentaal team voor volgend jaar, kunnen we de sportieve invulling ervan bekend maken. De sportieve leiding komt zoals reeds aangekondigd in de handen van het drietal Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Boogerd.

Dertien profrenners die momenteel onder contract liggen bij Roompot – Nederlandse Loterij en Veranda’s Willems – Crelan maken mee de overstap naar het nieuwe team. Hieronder een overzichtje. Momenteel wordt ook gewerkt aan verdere versterking van het team. In de komende dagen mag je daarover meer nieuws verwachten.

 

Deze 6 komen van Veranda’s Willems – Crelan:

 • Arjen Livyns – 24 jaar, neoprof
 • Huub Duijn – 34 jaar, reed al twee jaar voor Roompot
 • Mathias De Witte – 25 jaar, neoprof
 • Sean De Bie – 26 jaar, reed vier jaar in de WorldTour
 • Senne Leysen – 22 jaar, neoprof
 • Stijn Steels – 29 jaar, al zes jaar prof

 

Deze 7 komen van Roompot – Nederlandse Loterij:

 • Elmar Reinders – 26 jaar, twee jaar prof
 • Jan-Willem van Schip – 24 jaar, neoprof
 • Jesper Asselman – 28 jaar, al vier jaar bij Roompot
 • Nick van der Lijke – 27 jaar, al drie jaar bij Roompot
 • Oscar Riesebeek – 25 jaar, twee jaar prof
 • Pieter Weening – 37 jaar, reed 12 jaar in de WorldTour, nu al drie jaar bij Roompot
 • Sjoerd van Ginneken – 25 jaar, al vier jaar bij Roompot

 

Algemeen manager Michael Zijlaard: “Uit beide ploegen vloeien renners met capaciteiten samen in het nieuwe team. Bij Roompot lag Jan-Willem van Schip nog onder contract. Verder ben ik blij dat de basis en de kern van Team Roompot 2018 heeft bijgetekend. We zijn ook trots dat er een aantal renners de stap hebben kunnen zetten naar een WorldTour-team.”

“We hebben renners die zich kunnen tonen op verschillende terreinen, maar we realiseren ons ook dat we nog verdere versterking moeten aantrekken. De komende dagen zullen we dan ook een aantal nieuwe renners kunnen voorstellen.”

MICHAEL BOOGERD: "EEN AANVALLENDE KOERSSTIJL IS ONZE IDENTITEIT"

Michael Boogerd, volgens seizoen ploegleider bij Roompot – Charles: “Een groot deel van de renners van Roompot blijven. Van hen weten we wat ze kunnen. Het zijn vaste waardes in het team, jongens voor het Vlaamse werk en jongens die op een lastig parcours goed uit de voeten kunnen. Zo hebben we voor de Vlaamse wedstrijden Elmar Reinders en Jesper Asselman, die terug uit blessure komt en waar ik wel wat van verwacht. Sjoerd van Ginneken heeft ook een stap gezet en gaat sterker uit de winter komen.”

“Jan-Willem van Schip gaat de man worden voor het Vlaamse voorjaar. Hij heeft al een aantal finales gereden en reed ook een sterke Great War Remembrance Race. Fijn ook dat er Belgische renners bijkomen, die met dat soort wedstrijden geboren zijn en die de mentaliteit hebben om in zulke koersen voor een goed resultaat te gaan. Huub Duijn ken ik dan weer van bij zijn eerdere periode bij Roompot. Hij kan veel parcoursen aan en heeft een grote basis. Ik ben blij dat hij er weer bij is.”

Sean De Bie zette zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst bij Roompot – Charles. Een goede zaak, vindt Boogerd: “Ik heb Sean altijd een goede renner gevonden. Na het voorjaar hadden we intern al over hem gesproken omdat we sowieso al Belgen bij de ploeg wilden. Ook Sean kan veel parcoursen aan.”

Boogerd ziet Roompot – Charles komend seizoen verder borduren op de sportieve identiteit van Team Roompot: “Een aanvallende koersstijl is altijd al onze identiteit geweest. In de grote koersen moeten we als ploeg toch realistisch zijn. Daarin moeten we het vooral hebben van in beeld rijden, zichtbaar zijn. Een paar keer hebben we zo toch al tot diep in de finale kunnen komen. Je probeert ten slotte ook zo ver mogelijk te komen.”

“In kleinere wedstrijden zullen we natuurlijk ook echt voor een resultaat gaan. Hopelijk vinden we nog een aantal goede afmakers, renners die in grote wedstrijden finales kunnen rijden”, aldus Boogerd.