dinsdag 28 maart 2017

Driedaagse De Panne-Koksijde 2017

Driedaagse...

Vandaag zetten we de laatste rechte lijn in richting ‘Vlaanderens mooiste’ namelijk De Ronde Van Vlaanderen. We zullen de laatste hand leggen in de 41ste editie van de Driedaagse De Panne – Koksijde. Er staan ook dit jaar weer vier etappes op het programma.

De eerste etappe vindt vanaag plaats. Dit is al meteen een koers van 198,2 kilometer met enkele stevige kuitenbijters zoals 3 maal De Berendries, 2 maal De Muur van Geraardsbergen,… Vertrekken doen we in De Panne waarna we via Diksmuide, Tielt en kruishoutem verder rijden naar Zottegem. Hier zullen de renners twee plaatselijke ronden afleggen van 47 kilometer. Éen ding is zeker, na de opeenvolging van hellingen zal het de sterkste zijn die aan de meet het zegegebaar mag maken. Alexander Kristoff won deze etappe al twee jaar op rij en zal ook dit jaar weer van de partij zijn.

De tweede etappe van woensdag 29 maart is 211 kilometer lang, wat meteen ook de langste etappe is uit deze wedstrijd. Starten doen we in Zottegem waarna we via Oudenaarde, Zwevegem en Menen Heuvelland bereiken. Hier staat de renners een vijftal hellingen te wachten waarvan de Monteberg en Kemmelberg het meest gevreesd zullen zijn. Na de vijfde en laatste helling van de dag trekken we via Poperinge en Veurne naar de aankomst in Koksijde. De kans is groot dat het hier op een massaspurt zal uitdraaien. Met Timothy Dupont in onze rangen moet een goede uitslag rijden zeker de ambitie zijn.

Dag drie van deze wedstrijd bestaat uit twee etappes. We hebben een ochtendetappe van 111,5 kilometer, die normaliter uitdraait op wederom een massaspurt. Na de middag staat de renners een tijdrit van 14,2 kilometer te wachten. Hier kan men nog wat plaatsen winnen of verliezen, waardoor het klassement alsnog door elkaar zal worden gegooid.

Driedaagse De Panne-Koksijde 2017

Update (9:00)

Timothy zal niet starten vandaag wegens zijn vrouw die op het punt staat van te bevallen! ?

Tussenstand

Gaetan Bille 27e

Stijn Devolder 56e

Michael Goolaerts 79e

Aidis Kruopis 95e

Stef Van Zummeren 130e

Elias Van Breussegem 154e