woensdag 23 augustus 2017

Druivenkoers Overijse

Druivenkoers Overijse

Uitslag:

5. Huub Duyn

13. Lennert Teugels (stagiair)

34. Stijn Devolder

57. Otto Vergaerde

Reactie Bob De Cnodder:”We hebben een goede wedstrijd gereden. Vooraf waren Huub Duyn, Stijn Devolder en Dries De Bondt onze mannen om de finale te rijden. In de finale zaten we iets te ver waardoor Dries het gat moest dichtrijden en zijn kansen opofferde. Ze hebben wel onderling overleg gepleegd om uit te maken wie nog fris zat en wie niet. Stijn reed ook een goede wedstrijd en probeerde in de finale weg te springen op de Schavei, helaas zonder succes. We gingen met een man of 25 naar de meet, waar Huub Duyn zich op een vijfde plaats wist te nestelen. Een heel mooi resultaat. Christophe PrĂ©mont had vandaag last van de hitte en Arjen Livyns (stagiair) kende een mindere dag. Lennert Teugels (stagiair) reed een fantastische wedstrijd. Hij eindigde op een knappe 13de plaats en was bijzonder tevreden. Hij gaf aan dat hij vandaag al veel heeft kunnen bijleren omdat het toch een niveau hoger is waarop hij nu koerst. Dat hij er in de finale dan nog bij is laat het beste verhopen voor de volgende wedstrijden. Voor de beide stagiairs zal het gewoon nog een kwestie zijn van zich aan te passen. Maar we hebben ons vandaag toch weer laten zien als ploeg.”

 

Vooruitblik

Vandaag staat de 57ste Druivenkoers gereden. De prachtige streek rond Overijse vormt een uitdaging voor vele renners. We werken vandaag een grote ronde af van 94 kilometer, waarna er de renners nog 8 lokale rondes van 12 kilometer staat te wachten. Hellingen als de Schavei, Abstraat en Bergstraat zullen een doorslaggevende rol hebben in het verloop van de wedstrijd. Huub Duyn eindigde hier afgelopen jaar op een knappe tweede plaats.

Huub Duyn:” Ik heb hier al vaak gereden en kom hier graag naartoe. Het is een leuke en open koers, waardoor deze wedstrijd mij ook echt ligt. Ieder jaar sleutelen ze wel wat aan het parcours maar het concept blijft altijd hetzelfde. We maken eerst een grote lus van om en bij de 100 kilometer, waarna we meerderde lokale rondjes afwerken. Het is vaak in de lokale rondes dat de beslissing valt. Het scenario voorspellen is echter moeilijk omdat dit juist zo een open koers is. Vorig jaar reden we met een man of 15 weg, waar heel wat volk van Wanty Groupe Gobert bij zat. Jerome Baugnies reed toen weg en zijn ploeg counterde alles. Ik ben dan zelf vol aangegaan op de Schavei, maar kreeg twee man van Wanty mee. We konden Baugnies niet meer inrekenen, maar ik sprintte toch naar een knappe tweede plaats. Het zal ook dit jaar een zware wedstrijd worden, door de opeenvolging van hellingen. Maar doe dit soort koersen graag, dus wil hier wel zo hoog mogelijk eindigen.”

Druivenkoers Overijse
Druivenkoers Overijse