woensdag 22 augustus 2018

DUIJN ACHTSTE IN GP STAD ZOTTEGEM

Huub Duijn is maandag als achtste gefinisht in de GP Stad Zottegem. Hij maakte deel uit van een grote kopgroep van vijfentwintig renners, waaruit hij ontsnapte in de slotronde. Slechts 64 renners haalden de meet in Zottegem.

Zonder WorldTour-teams aan de start werd een hectische wedstrijd voorspeld in Zottegem, waar geen enkel team echt het voortouw zou willen nemen om de koers te controleren. Zo gebeurde ook en lange tijd kregen de talrijke aanvallers geen vrijgeleide. Onder meer Luuc Bugter, Elias Van Breussegem en Stan Godrie probeerden het, maar geraakten niet weg.

Pas op 75 km van de meet reed een grote groep definitief weg van het peloton. Daarbij één renner van Veranda’s Willems – Crelan: Huub Duijn. Onder impuls van Van Breussegem en stagiair Guillaume Seye werd het tijdsverschil nog teruggebracht tot op een dikke halve minuut, om zo nog een mannetje extra mee te kunnen sturen naar de kopgroep. Dat lukte echter niet, waardoor de Nederlander het alleen moest redden in de finale.

Het peloton gaf de achtervolging op en de vijfentwintig vooraan reden meer dan drie minuten weg. In de finale regende het aanvalspogingen vanuit de kopgroep, o.a. Lasse Norman Hansen probeerde het enkele malen. Hij kreeg het gezelschap van Aimé De Gendt en Jérôme Baugnies. Die laatste haalde het uiteindelijk. Huub Duijn, die intussen in de achtervolging was gegaan, won het sprintje van zijn twee medevluchters, goed voor de achtste plaats.

8. Huub DUIJN
40. Mathias DE WITTE
44. Arjen LIVYNS
45. Elias VAN BREUSSEGEM
48. Luuc BUGTER
50. Stan GODRIE
DNF Guillaume SEYE