dinsdag 31 juli 2018

DUIJN SPRINT NAAR ZESDE PLAATS IN VIERDE RIT WALLONIË

Opnieuw een toptienplaats voor Veranda’s Willems – Crelan in de Tour de Wallonie. Huub Duijn sprintte in Herstal naar een zesde plek. Dries De Bondt zat de hele dag mee vooraan in de vlucht.

Dries De Bondt, wie anders, ging er al vroeg in de etappe van door met acht medevluchters. De kopgroep verzamelde een maximale voorgift van een drietal minuten. In de laatste 45 kilometer veranderde de samenstelling van de groep enkele keren, terwijl De Bondt voorin goed mee bleef draaien. Pas op de steile Côte de Vieille Voie spatte het groepje uiteen en werden ze bijgehaald door een uitgedund peloton.

Kort daarvoor had Arjen Livyns zijn kans gegaan bij de eerste beklimming van de Côte de l’Abbaye, ook al op het locale circuit, maar hij werd vrij snel weer gegrepen door het peloton. In de finale probeerde Zico Waeytens eveneens weg te springen met drie andere renners, maar die poging kreeg geen vervolg. Bovenaan de laatste helling, opnieuw de Côte de l’Abbaye kwam een uitgedund peloton weer samen na enkele aanvalspogingen.

De laatste drie kilometers liepen in dalende lijn, waardoor een groep van een vijftigtal renners mocht sprinten voor de overwinning. Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions) toonde zich de snelste voor de Fransen Manzin en Cardis. Huub Duijn werd knap zesde! “Ik zat in een ideale positie met nog een kilometer te gaan, maar toen viel het stil”, verklaarde Duijn nadien. “Toen zag ik verschillende renners langs me passeren en wist ik dat het moeilijk zou worden om mee te doen voor de zege.”

Zico Waeytens en Mathias De Witte finishten mee in het eerste groepje met Duijn. Hieronder de volledige dagresultaten van onze Snipers.

6. Huub DUIJN (+0:00)
31. Zico WAEYTENS (+0:00)
45. Mathias DE WITTE (+0:00)
59. Stijn DEVOLDER (+3:09)
103. Dries DE BONDT (+7:21)
107. Aidis KRUOPIS (+7:21)
124. Arjen LIVYNS (+7:21)

ETAPPE 5

Woensdag wordt de vijfde en laatste etappe gereden in de Ronde van Wallonië, een relatief vlakke rit over 187,5 kilometer tussen Hoei en Borgworm. In de laatste 50 kilometer liggen geen noemenswaardige hindernissen meer te wachten op de renners, waardoor de kans op een pelotonsprint groot is.

Deze rit is opnieuw te volgen via RTBF en Eurosport. Voor fases en beelden kan je ook steeds terecht op ons Twitter-account: @Snipercycling.

DUIJN SPRINT NAAR ZESDE PLAATS IN VIERDE RIT WALLONIË