donderdag 02 augustus 2018

DUIJN STRANDT OP ZUCHT VAN MOGELIJKE WINST IN WALLONIË

Huub Duijn heeft er een sterke slotetappe opzitten in de Ronde van Wallonië. De Nederlander trok in de aanval op zoek naar de dagzege en wie weet zelfs een podiumplaats in het klassement. Hij werd pas diep in de finale ingerekend door het peloton. Zico Waeytens sprintte uiteindelijk naar de veertiende plaats.

Met honderd kilometer te gaan in de vijfde en laatste etappe tussen Hoei en Borgworm trokken veertien renners ten aanval, gevolgd door een drietal in de tegenaanval. Bij die drie ook Huub Duijn. De zeventien bouwden een voorsprong uit van een paar minuten, maar echt doorgereden werd er niet. Ook al was een goede eindklassering, mogelijk zelfs winst, de inzet.

Het peloton, op sleeptouw genomen door Lotto-Soudal voor Tim Wellens, zette de jacht in op de leiders en bouwde stelselmatig de voorsprong van de kopgroep af. Die groep werd op de laatste klim van de dag, de Mur d’Amay, verder uitgedund. Duijn bleef prima meedraaien vooraan, samen met nog tien anderen.

Een vijftiental kilometer voor de meet zat de samensmelting eraan te komen, het signaal voor Duijn om nog eens te versnellen. Samen met Riabushenko en Van der Sande reed hij nog even voor het peloton uit, maar zou uiteindelijk toch worden ingerekend. Intussen had de kopman van Veranda’s Willems – Crelan nog drie bonificatieseconden genomen in de tussensprint. Een erg mooi eindklassement en een mogelijke ritwinst was dus dichtbij voor de Nederlander.

Helaas besliste het peloton er anders over. Er werd gespurt in de straten van Borgworm en Jens Debusschere ging met de winst aan de haal. Zico Waeytens was de eerste Sniper aan de meet, op plaats 14. Huub Duijn werd uiteindelijk eveneens veertiende in het eindklassement, op 20 seconden van rondewinnaar Wellens.

14. Zico WAEYTENS (+0:00)
27. Mathias DE WITTE (+0:00)
51. Huub DUIJN (+0:00)
76. Stijn DEVOLDER (+0:00)
78. Arjen LIVYNS (+0:00)
97. Dries DE BONDT (+0:00)
DNF Aidis KRUOPIS

MERLIER VIERDE IN DENEMARKEN

Woensdag werd eveneens de eerste etappe in de PostNord Danmark Rundt gereden, een vlakke etappe met start en aankomst in Aalborg. De thuisrijder Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) kon nog net een sprintend peloton voorblijven. Tim Merlier kwam als vierde over de streep.