maandag 30 juli 2018

DUIJN VEERTIENDE IN ZWARE DERDE ETAPPE WALLONIË

Net als de tweede was ook de derde rit in de Ronde van Wallonië een erg zware etappe in een loden hitte. De beslissing viel uiteindelijk pas in de afdaling van de laatste beklimming. Huub Duijn finishte in een uitgedund pelotonnetje op de veertiende plaats.

Het duurde even voor een groepje renners een vrijgeleide kreeg van het peloton. De samenstelling in de kopgroep veranderde ook een aantal keer. Dries De Bondt stak ook zijn neus aan het venster, maar hij kreeg met zijn medevluchters nooit veel voorgift.

Op het locale circuit leek een groepje van een tiental renners, waaronder Tim Wellens en Fabio Aru, weg te rijden. Bovenop de slotklim, de Côte du Pied Monté, werden zij ingerekend door een eerste peloton, waar ook Huub Duijn in zat. In de afdaling zag Christian Odd Eiking zijn moment schoon. Hij nam afstand van de kopgroep en arriveerde solo over de meet. Duijn finishte knap als veertiende. Hij staat nu 23e in de stand op 20 seconden.

14. Huub DUIJN (+0:06)
32. Arjen LIVYNS (+0:55)
35. Zico WAEYTENS (+0:55)
40. Mathias DE WITTE (+0:55)
63. Stijn DEVOLDER (+4:42)
99. Dries DE BONDT (+10:00)
116. Aidis KRUOPIS (+16:19)

ETAPPE 4

De vierde etappe is een rit van 161,4 kilometer tussen Malmédy en Herstal. Opnieuw heel wat hellingen onderweg, met acht beklimmingen die meetellen voor het bergklassement. De finale is erg lastig met vijf beklimmingen in de laatste 30 kilometer. De beslissing valt wellicht op de Côte de Vivegnis en de Côte de l’Abbbaye. Die liggen op respectievelijk zes en drie kilometer van de eindmeet.

Deze etappe is overigens live te volgen op Eurosport vanaf 15.15 u. Voor fases en beelden kan je ook steeds terecht op ons Twitter-account: @Snipercycling.

DUIJN VEERTIENDE IN ZWARE DERDE ETAPPE WALLONIË