zondag 08 oktober 2017

Crelan – Charles wederom op podium in DVV Trofee Ronse

Wout van Aert laat tegenstand zwoegen

Verslag

Op het loodzware parcours werd er traag gestart. Na de eerste rond zat Wout van Aert op een klein gaatje, het sein voor Tim Merlier om Wout naar voren te brengen. Toen ook Mathieu Van der Poel vooraan kwam aansluiten barstte de wedstrijd helemaal los. Slag om slinger kwamen er aanvalspogingen van Wout of Mathieu. Ze gunde elkaar echter geen meter, waardoor het toch lange tijd samen bleef. Toen Wout van Aert verschroeiend aanzette op de Asfaltstrook brak de kopgroep. Enkel Mathieu Van der Poel en Lars Van der Haar konden volgen. Op het moment dat het even stil viel in de kopgroep sprong Lars weg en ‘kreeg’ al snel wat ruimte. Deze voorsprong diepte hij verder uit, mede door het aarzelen van de achtervolgers. Ook Toon Aerts en Kevin Pauwels kwamen nog aansluiten bij Wout van Aert. In de laatste ronde zette Wout alles op alles maar geraakte niet weg. In de sprint moest hij Van der Poel laten voorgaan. De zege was voor Van der Haar.

Wout: “Ik denk dat ik heel goed was vandaag. Mathieu en ik hebben elkaar regelmatig bestookt met aanvallen, maar konden elkaar niet lossen. Op het moment dat Lars aanvalt, heb ik wel de benen om mee te springen. Het was volgens mij echter niet mijn verantwoordelijkheid om het gat te dichten vermits Mathieu al zowat iedere cross heeft gewonnen. Mathieu reageerde niet en daardoor twijfelen we iets te lang waardoor Lars Van der Haar was gaan vliegen. Als ik de kloof dicht dan had ik Mathieu mee genomen en had ik de rode loper uitgerold. Op de Betonstrook voelde ik me echt heel sterk en kon ik de andere pijn doen. Het was een parcours dat me goed lag en bovendien voel ik dat ik iedere keer progressie maak. Zoals het nu vordert zit die overwinning er wel aan te komen.”

Uitslag: 

3. Wout van Aert
12. Tim Merlier

Voorbeschouwing:

Bij de mannen gaan Tim Merlier en Wout van Aert op zoek naar een mooi resultaat. Wout klonk voor de start alvast ambitieus.

Wout:”  Het is een heel mooi parcours. De regen heeft zijn werk gedaan, waardoor het toch wel schuiven is. Je kan nog voldoende snelheid ontwikkelen, maar het is hier en daar toch verraderlijk glad. Ik kan zeker meedoen voor winst en hier voor de derde keer winnen. Maar ik sta niet in dezelfde positie als vorig jaar toen ik al enkele crossen had gewonnen. Ik ben vandaag niet de favoriet, het is zeker mogelijk en zal er alles aan doen om hier te strijden voor winst. Voor een verre ereplaats te verzamelen ben ik niet gekomen, maar ik moet wel realistisch zijn. Het is van belang dat ik nu eerst terug het goede gevoel krijg tijdens de cross en dan zullen de resultaten wel volgen. Ik hoop zo snel mogelijk goed te zijn. Te beginnen met vandaag.”

Crelan – Charles wederom op podium in DVV Trofee Ronse

Maud Kaptheijns opnieuw op het podium

Bij de vrouwen stond enkel Maud aan de start. Zij won vorig weekend de Superprestigecross te Gieten en werd ook vandaag bij de favorieten gerekend. Maud schoot goed uit de startblokken en dook als eerste het veld in. Enkel Compton kon het tempo volgen. Na de tweede ronde plaatste Compton een versnelling en Maud moest even passen. De kloof bleef geruime tijd op vijf seconden hangen, maar uiteindelijk moest Maud toestaan dat Compton de kloof uitbouwde. Kaptheijns haar tweede plaats kwam niet meer in gevaar en zo stond ze voor het tweede opeenvolgende weekend op het podium.

Maud: “Compton was vandaag op een bepaald punt op het parcours sneller als mij. Op de asfaltstroken had ik het gevoel dat ik korter kwam, maar ze reed aan een heel hoog tempo en kon haar net niet volgen vandaag. Ik voelde me vandaag niet 100 percent goed, wat vorige week wel het geval was. Dat ik hier dan tweede kan worden vandaag, is echt mooi meegenomen. Het parcours is ontzettend zwaar. Ik denk dat niemand hier vandaag een super gevoel zal hebben, zelfs niet als je wint of op het podium staat. Na mijn overwinning van vorig weekend wou ik toch graag bevestigen, wat goed gelukt is. Hopelijk kan ik de volgende crossen nog mooie duels uitvechten.

Crelan – Charles wederom op podium in DVV Trofee Ronse