woensdag 22 maart 2017

Dwars door Vlaanderen 2017

De ploegleider aan het woord...

Dwars door Vlaanderen 2017

We beginnen aan een resem Vlaamse wielerklassiekers, met als opener Dwars Door Vlaanderen!

Ivan Deschamphelaere: “We hebben daarjuist de tactiek overlopen met de ploeg en iedereen weet wat hem te doen staat. Vandaag staan er 12 hellingen en enkele pittige kasseistroken op het menu. Stijn Devolder komt hier op een parcours terecht dat op zijn lijf geschreven is. De ploeg is enorm gebrand om Stijn zo goed mogelijk bij te staan en hem zo goed als het kan naar de finale te loodsen. Dwars Door Vlaanderen eindigde ook al enkele malen op een groepssprint. Als er dus een grote groep zal spurten voor de bloemen, dan hopen we te rekenen op onze sprinters….”

Volg ons live op Snapchat, Instagram of Twitter : @snipercycling

Reacties

Ivan Deschamphelaere: “Het doel was om mee te zijn in de vroege ontsnapping. Daar zijn we met Michael Goolaerts dus goed in geslaagd. Helaas begon het peloton vroeg aan de jacht op de koplopers. Het vervolg van de wedstrijd was helaas wat tegenvallend. Timothy Dupont voelde zich niet super. Hij is nog altijd niet 100 % hersteld van zijn val in Nokere..Aidis Kruopis had materiaalpech waardoor hij uit koers werd geslagen. Sander, Dries en Huub hebben Stijn Devolder zo goed als mogelijk proberen bij te staan maar achteraf wist Stijn te vertellen dat hij geen superdag had.”

Dries De Bondt : “We hadden vandaag een duidelijke opdracht en dat was mee zijn in de vroege vlucht. Ik ben zelf 2 à 3 keer mee gesprongen met ontsnappingspogingen, maar telkens draaide dit op niets uit. Toen ik nog een keer wilde proberen zag ik dat Michael Goolaerts mee sprong en hield ik de benen stil. Ze hebben een uur lang moeten strijden om 30 seconden voorsprong te behouden. Vervolgens liet het peloton de vluchters toch rijden. Ik merkte halfweg koers dat al de ontsnappingspogingen mij toch wel wat krachten hadden gekost. Ik heb dan Stijn Devolder nog naar voren gebracht, maar vanaf de Berendries en Valkenberg voelde ik dat ‘het vat’ ver leeg was. Ik zat telkens te ver naar achteren om echt nog mee te koersen met de grote namen. Ik vond het wel belangrijk om alsnog de finish te halen, met het oog op de volgende klassiekers”

Michael Goolaerts : “We reden al vrij vlug met 5 renners weg uit het peloton, maar we hadden de pech dat enkele ProContinentale ploegen de vlucht hadden gemist. Daardoor viel het nooit echt stil in het peloton. Uiteindelijk kregen we na een klein uurtje koers toch enkele minuten. Ondertussen was er nog een 6e renner komen aansluiten, wat het toch iets ‘makkelijker’ maakte met de wind. We hoopten om zo ver mogelijk te geraken, maar we zagen jammer genoeg al vrij snel in dat het peloton ons redelijk snel zou inrekenen. Op de berendries trok P. Gilbert met een ruime groep in de achtervolging en toen deze groep kwam aansluiten had ik mijn beste pijlen al verschoten. Maar al bij al mag ik tevreden terugblikken op mijn 1e World Tour wedstrijd!”