zondag 18 juni 2017

Elfstedenronde 2017

Elfstedenronde 2017

De Elfstedenronde is terug van weg geweest. Het beloofd een harde wedstrijd te worden met maar liefst 20 kilometer kasseien. Dit in combinatie met de wind die in het West – Vlaamse altijd aanwezig is, zal zorgen voor spektakel. Live te volgen op Sporza vanaf 13u30. Met eveneens een samenvatting van de ronde van Limburg, waar Wout Van Aert met de zege aan de haal ging.

Wout Van Aert reed met een elitegroepje weg uit het peloton. Heel wat favorieten waren in deze groep aanwezig, waardoor ze voorop konden blijven. Wout Van Aert won uiteindelijk de elfstedenronde na een onwaarschijnlijk straffe sprint. Hij leek even ingesloten te zitten, maar kwam er alsnog uit en hield Mathieu Van der Poel en Lawrence Naesen achter zich.

Wout: “Ik zat redelijk ver achteraan maar wist dat de wind links van over het kanaal kwam. Ik wou dus langs de rechter kant aangaan en had inderdaad wat geluk dat er ruimte vrij kwam om mijn sprint op gang te trekken. Ik kwam de laatste meters pas in de wind te zitten, maar kon het toch nog volhouden.

Wout Van Aert lijkt de goede vorm te pakken te hebben en kijkt dan ook reikhalzend uit naar de kampioenschappen (zie vooruitblik Belgische kampioenschappen).