maandag 11 juni 2018

EREPLAATSEN VOOR MERLIER EN DE BIE, STRIJDLUST VOOR LEYSEN

Veranda’s Willems – Crelan heeft er een geslaagd weekend op zitten. In Rund um Köln reed Sean De Bie naar een tiende plaats. Hij was de eerste Belg in Keulen. Dat was hij donderdag ook al toen hij vierde werd in GP Gippingen. In de Ronde van Limburg was er opnieuw een mooie ereplaats voor Tim Merlier. Hij mocht als derde mee op het podium.

Andermaal een uitstekend resultaat dus voor Tim Merlier, die zondag in de Ronde van Limburg weer zijn snelle benen liet zien. Hij moest enkel Mathieu Van der Poel en Nacer Bouhanni voorlaten. Vermeldenswaardig waren de terugkeer van Mathias De Witte uit blessure en de wedstrijd van Senne Leysen, die 178 km in de aanval reed met drie (en nadien twee) medevluchters. Hij hield er de trofee voor de strijdlust aan over.

“Normaal is de strijdlust de prijs voor de domste”, lacht Leysen, “maar ik had toch een goed gevoel. “Het was een leuke koers, redelijk pittig ook. Ik denk dat het niet slecht was dat er iemand mee was van de ploeg. Er waren heel wat kleine wegen, dan is er toch altijd een kans dat je met een aantal goeie jongens voor kunt blijven. Misschien hadden we daar nu net iemand te kort voor.”

De 22-jarige Kempenaar bereidt zich voor op het BK tijdrijden, op 21 juni in Anzegem. “Ik denk dat het dus niet slecht was om mee te zijn in de vlucht. Het was een goede training voor mijn moteur.”

Uitslag Ronde van Limburg

3. Tim MERLIER (+0:00)
21. Dries DE BONDT (+0:00)
32. Mathias DE WITTE (+0’10)
46. Aidis KRUOPIS (+0’45)
48. Senne LEYSEN (+0’48)
61. Stijn STEELS (+1:53)
DNF Stan Godrie

Uitslag Rund um Köln

10. Sean DE BIE (+0’00)
74. Stijn DEVOLDER (+0’28)
78. Elias VAN BREUSSEGEM (+0’28)
90. Huub DUIJN (+0’57)
91. Arjen LIVYNS (+0’57)