woensdag 19 juli 2017

GP Pino Cerami

GP Pino Cerami

Bob De Cnodder: “We zullen kijken hoe de renners reageren op de warmte. Ze geven weinig wind, dus het zal drukkend warm zijn. In het parcours liggen heel wat hellingen zoals de muur van Geraardsbergen en La Houppe, maar deze liggen voornamelijk in het begin van de wedstrijd. Als we kijken naar de vorige edities zien we ook dat er slechts kleine verschillen zijn en dat alles beslist wordt op het plaatselijk parcours. Er zijn ook enkele renners die terugkomen uit hoogtestage en de andere hebben ook al een tijdje niet meer gekoerst. Het zal dus even afwachten hoe de renners zich voelen tijdens de wedstrijd. Het zal ook dus een kwestie zijn van attent te zijn, goed vooraan te zitten en mee te springen als er grote ploegen zich mengen in de ontsnapping.”

Wout wint!

Wout Van Aert: “Ik ben heel blij met deze zege. Op 70 kilometer van de streep sprong Dries Devenyns weg uit het peloton en ik sprong er achteraan. Ook Drucker en Thomas kwamen aansluiten. We werkten prima samen en konden onze voorsprong stelselmatig uitbreiden. Toch werd er in het peloton wat werk verricht, waardoor ze korter kwamen. Desondanks konden we toch voorop blijven. In de spurt ging Devenyns aan en ik wachtte niet om mijn spurt in te zetten. Ik hield mooi mijn medevluchters af.

Dat Timothy Dupont ook nog eens de pelotonsprint wint bewijst dat we als team goed op dreef zijn.”

Timothy Dupont: ” Ik reed een goede wedstrijd en kon relatief gemakkelijk de sprint van het peloton winnen. Dat bewijst dat ik goed in vorm ben. Dat de vier vluchters voorop blijven is echt een straffe prestatie, want het viel geen moment stil in het peloton. Ik ben dan ook blij dat Wout Van Aert het dan ook nog eens kon afmaken.