maandag 20 augustus 2018

GP STAD ZOTTEGEM: INFO & SELECTIE

Op dinsdag 21 augustus komt Veranda’s Willems – Crelan in actie in de GP Stad Zottegem. Voor het eerst werden stagiairs Luuc Bugter en Guillaume Seye geselecteerd voor een wedstrijd met UCI-ranking. Seye: “Dit is mijn trainingsparcours. Ik kijk er naar uit!”

De GP Stad Zottegem is een wedstrijd die al jarenlang op de wielerkalender staat, sinds 2005 onder UCI-categorie 1.1. Dit jaar wordt de eendagskoers al voor de 83ste keer georganiseerd. Twee jaar geleden was Tim Merlier nog de rapste. Dit jaar is hij er niet bij. Wel in de selectie zijn stagiairs Luuc Bugter en Guillaume Seye. Zij reizen samen met Arjen Livyns, Elias Van Breussegem, Huub Duijn, Mathias De Witte en Stan Godrie af naar Zottegem voor de start van de gelijknamige GP.

De wedstrijd bestaat ook dit jaar opnieuw uit één grote ronde, van 62,4 km, gevolgd door 5 lokale ronden van 28,1 km. Onderweg moeten zes hellingen worden beklommen: één keer de Hostellerie en vijf keer de Grotenbergestraat! Op het traject liggen ook zes kasseistroken: het peloton rijdt één keer langs de Lange Munte en zes keer voorbij de Paddestraat, die ligt immers op het lokale circuit.

Op de hoogte blijven van het verloop van de wedstrijd? Er is een live ticker op directvelo.com, maar voor fases, foto’s en video’s over onze renners en een blik achter de schermen volg je best ons Twitter-kanaal.

 

  • Editie: 83
  • Categorie: 1.1
  • Afstand: 202,9 km
  • Winnaar 2017: Jasper De Buyst (Lotto Soudal)
  • Start: 12.35 (Zottegem)
  • Einde: 17.20 (Zottegem)
  • Weer: bewolkt, 22°
  • Info wedstrijd & etappes: klik HIER
  • Hashtag sociale media: #GPZottegem #all4goolie #aimhigher

SEYE: "HET WORDT EEN TOFFE ERVARING"

“Ik kijk er naar uit. Het traject van de GP Zottegem ligt op mijn trainingsparcours. Ik rijd erlangs als ik naar de Vlaamse Ardennen rijd om te trainen”, blikt stagiair Guillaume Seye vooruit naar zijn eerste wedstrijd met Veranda’s Willems – Crelan. “Het parcours kent weinig geheimen voor mij.”

“In het verleden is de wedstrijd al een aantal keer geëindigd op een massasprint, maar er kan ook een schifting ontstaan op de kasseien van de Paddestraat. De laatste doortocht lig op zes kilometer van de aankomst en las er wat jongens wegrijden en goed rond draaien is het wel mogelijk. Zelf moet ik nog even afwachten welke opdracht ik zal moeten uitvoeren. Maar het wordt alleszins een toffe ervaring. Ik kijk ernaar uit!”

SELECTIE

GP STAD ZOTTEGEM: INFO & SELECTIE