vrijdag 17 maart 2017

Handzame Classic 2017

Briefing

Ivan De Schamphelaere aan het woord: “Vandaag zullen we terug een zware koers krijgen. Ze voorspellen heel wat wind, waardoor waaiervorming wellicht niet zal uitblijven. We hebben dan ook ons huiswerk gemaakt en weten wat de cruciale punten zijn op het parcours. Toch zullen we heel de dag aandachtig moeten zijn!”

Wat met Timothy Dupont die woensdag viel in Nokere koerse?

Timothy lijkt goed hersteld. Hij heeft weinig tot geen last ondervonden gisteren tijdens het losrijden. Het ziet er naar uit dat hij zijn kansen voor de volle 100% zal kunnen verdedigen. In Handzame draait het vaak uit op een massaspurt, we hopen dan ook de zwarte sprinttrein nog eens te kunnen lanceren!

Handzame Classic 2017

Reacties na de koers

Timothy Dupont: “Het was een zenuwachtige koers door de waaiervorming. Zelf voelde ik me niet 100% vandaag, misschien waren dat de naweeën van mijn val van afgelopen woensdag. Ik heb geprobeerd van Aidis Kruopis af te zetten voor de sprint, maar hij was op 600 meter van de streep mijn wiel kwijt. Dan heb ik mezelf nog proberen te lanceren in de sprint, maar had op dat moment al iets te veel krachten verschoten.”

Aidis Kruopis: Het was een nerveuze koers met heel wat tegenwind. In de finale was het hectisch waardoor ik het wiel van Timothy Dupont kwijtspeelde. Onze teamprestatie was goed vandaag. Nu is het een kwestie van zo veel mogelijk finales te rijden als team en deze mee te kleuren!

Klassement:

T. Dupont 8e
A. kruopis 15e
D. De Bondt 45e
S. Devolder 47e
H. Duyn 48e
S. Cordeel 63e
C. Prémont DNF
G. Bille DNF

Handzame Classic 2017