donderdag 04 oktober 2018

JUSTIN TIMMERMANS VOLGEND JAAR PROF BIJ ROOMPOT – CHARLES

Justin Timmermans wordt volgend seizoen prof bij Roompot – Charles Cycling Team. De 22-jarige Nederlander houdt van slecht weer en de voorjaarsklassiekers. Hij wil komend jaar vooral groeien en zijn motor ontwikkelen. 

De pas 22-jarige Justin Timmermans (° 25/09/1996) zat het voorbije seizoen bij Delta Cycling Rotterdam. Daarvoor reed hij twee jaar in dienst van het eveneens continentale Baby-Dump Cyclingteam. De Overijsselaar is klaar voor de volgende stap in zijn wielerloopbaan: “Ik ben een jonge renner die constant presteert. Ik mis misschien hier en daar een uitschieter het voorbije jaar, maar er zit nog wel veel marge op.”

“Ik hou van slecht weer, van de voorjaarsklassiekers”, vertelt hij. “Het echte klimwerk is niet aan mij besteed, maar wel de kortere heuveltjes. Waaiers en kasseien zijn ook wel m’n ding. Het zwaardere werk uit de klassiekers of uit de kleinere rondjes. Ik ben ambitieus en wil graag de stijgende lijn waarin ik zit doorzetten en mezelf ontwikkelen. Zo reed ik Parijs-Roubaix bij de beloften. Dat vind ik een erg mooie wedstrijd en het zou een droom zijn deze ooit bij de profs te rijden.”

Bij Roompot – Charles zal de jongeling enkele bekende gezichten tegen komen. “Elmar Reinders en Oscar Riesebeek ken ik goed. Vooral Elmar, want hij komt ook uit het noorden van Nederland. Ik ken hem al zeker zeven jaar.” En wat met zijn ambities? “Ik wil het eerste jaar vooral groeien, bijleren en mijn motor groter maken. Daarna zou ik graag al wat uitslagen rijden in de kleinere .1-wedstrijden, eendagskoersen zoals de Gooikse Pijl en zo zouden me moeten liggen om een resultaat in neer te zetten.”

Klik HIER om het profiel van Justin Timmermans op ProCyclingStats te bekijken.

 

Foto: Cor Vos