maandag 12 november 2018

KAPTHEIJNS GAAT DOOR DAL: “LICHAAM EN GEEST ZIJN EVEN LEEG”

Eindelijk kreeg het gros van de veldrijders en veldritfans waarvoor ze al weken smeekten: modder! Zowel in Niel als in Gavere was die talrijk aanwezig. Helaas beleefde Maud Kaptheijns er weinig plezier aan: “Mijn lichaam en geest zijn even volledig op”, zei ze na haar opgave in Gavere. 

Zaterdag in Niel werd ze nog elfde en gaf ze aan zich weer beter te voelen doorheen de wedstrijd, zondag in Gavere werd het DNF voor Maud Kaptheijns. De Nederlandse keerde onlangs terug uit blessure (en ziekte), maar is nog niet uit het dal kunnen kruipen: “Ik was volledig op gisteren”, vertelt ze. “Wat ik afgelopen weekend op training had, gebeurde in Gavere weer. Mijn lichaam en geest zijn even volledig op. Ik stap nooit af, maar ik kon gewoon niet meer en dus heeft mijn entourage me uit koers genomen. Want op is op.”

Een jammerlijk dieptepunt voor Kaptheijns, die sinds de blessure die ze opliep in de Verenigde Staten nog niet veel plezier aan haar seizoen beleefde. Ze bekijkt nu hoe ze een einde kan stellen aan deze moeilijke periode: “Ik ga vanmiddag een plan maken met mijn manager en trainer om hieruit te komen”, klinkt het. “Tabor (de wereldbekermanche op 17 november, red.) ga ik sowieso rijden. Mogelijk laat ik enkele andere crossen schieten. Ook ga ik me laten begeleiden door een psycholoog.”

Ook Tim Merlier en Stan Godrie verschenen het voorbije weekend aan de start in Niel (DVV Trofee) en Gavere (Superprestige). Merlier werd veertiende in Niel en daags nadien dertiende in Gavere. Ook hij gaf al aan dat het de jongste weken niet echt lekker liep. Zaterdag koste een spijtig foutje – hij reed tegen een paaltje – hem enkele posities. Stan Godrie werd tweemaal twintigste. Hij hoopt zich de komende weken weer meer in de top vijftien te kunnen nestelen.

 

Foto: Kramon