maandag 26 november 2018

KAPTHEIJNS, GODRIE EN MERLIER NAAR DE SPAANSE ZON

Crelan – Charles heeft niet kunnen uitblinken in de wereldbekermanche in Koksijde. Merlier en Kaptheijns werden 24e, Godrie finishte op een 28e plaats. Het drietal verblijft deze week in Spanje om bij te trainen in betere weersomstandigheden. 

Maud Kaptheijns, zaterdag nog zesde in Wachtebeke, is zondag op een voor haar teleurstellende 24e plaats geëindigd in de wereldbekermanche in Koksijde. “Te veel loopwerk“, zei ze aan de aankomst. “Ik fiets liever door de zandstroken, dat ligt me beter. Ik heb echt last van m’n rug nu.” De weersomstandigheden zaten dus niet mee voor de Nederlandse, vorig jaar nog laureaat in de Vlaamse Duinencross.

Tim Merlier en Stan Godrie stonden aan de start bij de heren. Zij werden respectievelijk 24e en 28e. Merlier zoekt nog altijd naar zijn beste vorm en liet zaterdag dan ook de cross in Wachtebeke schieten om zijn lichaam wat rust te gunnen. Van maandag tot vrijdag verblijft hij in Spanje voor een vijfdaagse trainingsstage. Op zaterdag 1 december is hij weer in België voor de Soudal Classics-cross in Hasselt.

Kaptheijns en Godrie trekken eveneens naar de Spaanse zon, meer precies naar Mallorca. Zij verblijven er iets langer dan Merlier en laten de wedstrijden in Hasselt en Mol al zeker aan zich voorbij gaan.

 

Foto: Kramon