woensdag 09 mei 2018

KRISTOF DE KEGEL: “BELANGRIJK DAT STIJN EN HUUB GEEN TIJDVERLIES LEDEN”

Geen ereplaats voor Veranda’s Willems – Crelan in de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke, die opnieuw werd beslecht in een groepssprint. Andre Greipel won, Mathias De Witte finishte op plaats 27. Performance coach Kristof De Kegel: “Belangrijk is dat Stijn en Huub geen tijdverlies hebben geleden.”

Ook het verhaal van deze tweede etappe is snel geschreven: twee renners kozen het ruime sop en werden op 10 km van de streep gegrepen. Een massasprint in Soissons oordeelde over dagwinst, ook vandaag zonder Aidis Kruopis. “De slotkilometers waren lastiger dan gisteren, waardoor Aidis in de finale niet voorin geraakte. Hij is nog niet op niveau en kon niet meesprinten”, aldus Kristof De Kegel.

“Het is geen gemakkelijke periode geweest voor de ploeg, dat merk je wel. In deze ronde kunnen enkele jongens weer ritme opdoen. Aidis is conditioneel nog niet top, dat beseft hij zelf ook. Daarom dat we in de sprint nog te kort komen en dat Mathias De Witte zijn kans mag gaan op een dergelijk parcours. Hij kan zo ervaring opdoen en zien waar hij kan uitkomen. Hij is een renner die in staat is zich goed te plaatsen. Hij heeft het ook aardig gedaan vandaag.”

KRISTOF DE KEGEL: "STIJN HEEFT HUUB MOOI TERUGGEBRACHT NA LEKKE BAND"

Verderop in de Vierdaagse van Duinkerke, etappes vier tot zes, beloven voor meer vuurwerk te zorgen. “Vrijdag en zaterdag wordt het zwaarder”, bevestigt De Kegel. “Daar zal het klassement gevormd worden. Het was dan ook belangrijk dat Huub Duijn en Stijn Devolder geen tijdverlies leden. Huub reed vandaag overigens lek zo’n 15 km voor de meet, maar Stijn heeft hem mooi teruggebracht.”

“Het is nu zaak de volgende etappe goed door te komen en vanaf vrijdag met iemand als Huub proberen een rol van betekenis te gaan spelen, zowel voor een rituitslag als voor het algemeen klassement. Ook willen we ons proberen tonen in een ontsnapping van waarde, liefst in een iets groter groepje dan die van de voorbije dagen, zeker in deze warme omstandigheden.”

UITSLAG & ALGEMEEN KLASSEMENT

Uitslag etappe 2

27. Mathias DE WITTE (+0:00)
57. Stijn DEVOLDER (+0:00)
64. Huub DUIJN (+0:00)
76. Senne LEYSEN (+0:00)
96. Arjen LIVYNS (+1:46)
105. Aidis KRUOPIS (+2:43)
113. David TANNER (+2:43)

Algemeen klassement na etappe 2

26. Mathias DE WITTE (+0:12)
63. Senne LEYSEN (+0:12)
67. Huub DUIJN (+0:12)
75. Stijn DEVOLDER (+0:12)
93. Arjen LIVYNS (+1:58)
105. Aidis KRUOPIS (+2:55)
109. David TANNER (+2:55)

ETAPPE 3

  • Start: 12.30 u. (Fort Mahon Plage)
  • Finish: rond 16.30 u. (Ecques)
  • Parcours: 172,2 km, 3 tussensprints en 4 beklimmingen voor de bergprijs
  • Weer Fort Mahon Plage: overwegend zonnig, 12-14° – weer Ecques: bewolkt, 13-14°
  • TV: Eurosport, Corsaire TV (web)
  • Twitter: #4JDD
KRISTOF DE KEGEL: “BELANGRIJK DAT STIJN EN HUUB GEEN TIJDVERLIES LEDEN”