maandag 26 februari 2018

Kristof De Kegel: “We willen ons laten zien in Le Samyn”

Met Le Samyn wordt na het Vlaamse wielerseizoen ook het Waalse wielerjaar geopend. Veranda’s Willems – Crelan tekent dinsdag present met een zevenkoppige selectie voor wat een ijskoude 50ste editie van de Henegouwse eendagskoers belooft te worden.

AAN HET WOORD

Met temperaturen die niet boven het vriespunt uitkomen (en een gevoelstemperatuur die nog een stuk lager ligt), zal het bibberen worden op en naast het parcours van Le Samyn. Wie de koude niet wil trotseren, kan de wedstrijd vanaf 15.30 u. live volgen op VTM. Ploegleider Kristof De Kegel blikt vooruit: “Het zal nog kouder zijn dan afgelopen weekend. Het belooft een serieuze editie te worden. Het is nog even de voorspellingen afwachten want misschien valt er ook nog wat neerslag of smeltende sneeuw.”

“Hoe de renners zich ertegen moeten wapenen? De grootste schok hebben we vorig weekend al gehad. Er treedt dan toch een soort van gewenning op. Verder moeten ze de situatie wat inschatten voor zichzelf en verschillende laagjes kledij dragen om zich warm te houden”, aldus De Kegel.

De Kegel verwacht wel wat van het team in Le Samyn. “We moeten zien dat we de boot niet missen en op alle fronten proberen mee koersen, bij interessante aanvallen in de beginfase, maar evenzeer in de finale. Dit is een koers waarin we ons als ploeg toch willen laten zien tot in de finale en zelfs proberen een goed resultaat neer te zetten.

SELECTIE

Renners (7): Sean De Bie, Dries De Bondt, Michael Goolaerts, Aidis Kruopis, Senne Leysen, Stijn Steels en Elias Van Breussegem
DS: Kristof De Kegel

WEETJES

 

HASHTAGS
Actief op Facebook, Twitter of Instagram? Praat mee over de koers en Sniper Cycling met deze hashtags: #snipercycling #aimhigher