dinsdag 17 oktober 2017

Timothy Dupont derde in Putte Kapellen

Timothy Dupont derde in Putte Kapellen

Verslag

Het ging ontzettend snel in de wedstrijd. Hierdoor duurde het zeer lang vooraleer de vroege vlucht wat ruimte kreeg. De uiteindelijke vroege ontsnapping die bestond uit drie renners reikte niet ver. In de finale ontstond er een groep van 20 renners waar ook Stijn Devolder in mee was. De dertig renners reden een minuut voorsprong bij elkaar, maar een het peloton liet ze niet te ver uitlopen. In de slotkilometers werden de koplopers gegrepen, waardoor een massaspurt onvermijdelijk was. De kans voor Timothy Dupont om met de overwinning aan de haal te gaan. Helaas lukte het Timothy niet om op het hoogste trapje van het podium te eindigen, maar een derde plaats is toch een mooie afsluiter van het seizoen.

Dries De Bondt sprokkelede onderweg meerdere punten in de tussensprints. Hij mocht dan ook als winnaar van het sprintklassement op het podium aantreden.

Uitslag: 

3. Timothy Dupont
42. Aidis Kruopis
65. Dries De Bondt
72. Stijn Devolder
77. Michael Goolaerts
81. Arjen Livyns

Timothy Dupont derde in Putte Kapellen

Vooruitblik

Zoals de traditie het wil zullen onze renners 11 keer het parcours afleggen doorheen de gemeenten Kapellen, Putte-Kapellen, Stabroek, Woensdrecht en Berendrecht. De rondes zijn 16.25 km lang, waardoor er in totaal 183.59 km zal moeten afgelegd worden.

Met Timothy Dupont hebben we een grote kanshebber op de winst. Hij heeft dit seizoen in de GP Jef Scherens zijn snelle benen laten zien en zal er ongetwijfeld op gebrand zijn om tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen met de zege te gaan lopen.

We azen met onze renners niet alleen op de overwinning, maar dit jaar heeft de organisatie voor een nieuwigheid gezorgd. Met het inlassen van de sprintersprijs zal het gedurende heel de koers attent vooraan zitten zijn. Met de toevoeging van deze sprints zal de wedstrijd ook voor een groot deel attractiever gemaakt worden.  De tussensprints zijn gelegen in de gemeente Berendrecht, Stabroek en Putte-Kapellen.

De TECHNISCHE GIDS kan je hier terugvinden!

Timothy Dupont derde in Putte Kapellen