zondag 30 september 2018

LARS BOOM KOMT ROOMPOT – CHARLES VERSTERKEN

Roompot – Charles heeft zich voor volgend jaar versterkt met Lars Boom. De 32-jarige Nederlander blikt ambitieus vooruit op het komende seizoen: “Ik wil een belangrijke rol spelen in het voorjaar.”

Lars Boom (° 30/12/1985) is een klinkende naam in het peloton die natuurlijk weinig introductie behoeft. Zijn palmares spreekt boekdelen. Boom is voormalig wereldkampioen veldrijden (2008) en Nederlands kampioen tijdrijden en op de weg (beide in 2008). Hij mag zich ritwinnaar in de Ronde van Spanje en Ronde van Frankrijk noemen. Verder won hij o.a. het eindklassement van de Ronde van België, de Eneco Tour (de huidige BinckBank Tour) en twee keer de Ronde van Groot-Brittannië.

De voorbije twee seizoenen kwam hij uit voor Team LottoNL-Jumbo. Daarvoor zat hij twee jaar bij Astana. De Vlijmenaar tekende nu een overeenkomst bij Roompot – Charles. Hij kijkt met veel verwachtingen uit naar het nieuwe seizoen. “Ik wil een belangrijke rol spelen in het voorjaar en in de koersen die Roompot – Charles rijdt”, vertelt hij in een eerste reactie. “De koersen die de ploeg al heeft gereden, liggen me wel. Ik wil na een lastig jaar ook mijn oude niveau terug vinden. Ik last nu een rustperiode in om vroeg weer op te bouwen naar volgend seizoen toe.”

“FINALES RIJDEN”

De 32-jarige Boom is erg ambitieus voor het nieuwe jaar: “Ik wil laten zien dat ik finales kan rijden in de klassiekers. Ik heb de ambitie om diep tot in de finale mee te rijden en liefst nog van bij het begin van het klassieke seizoen, de Omloop Het Nieuwsblad, tot Parijs-Roubaix. Dit is geen stap terug voor mij, maar een stap zijwaarts. Ik wil weer voor overwinningen rijden en zal daarvoor goed omringd zijn.”

Boom is te vinden voor het Belgisch-Nederlandse project waar Roompot – Charles voor staat: “De jongens die vanuit België meekomen hebben de ervaring in het soort koersen die belangrijk zijn voor de ploeg. Het wordt een mooie complete groep. Zeker als er dadelijk nog wat jongens bij komen. Ik verwacht ook een strijdlustige groep, dat hebben ze bij Roompot en Veranda’s Willems – Crelan allebei al laten zien.”

TERUG HET VELD IN

Leuk nieuws voor de veldritfans! Boom zal vanaf januari weer het veld in duiken en komend seizoen dus meedoen aan cyclocrosswedstrijden. “Ik zal crosstrainingen inlassen in mijn voorbereiding. Dat zal goed zijn voor mijn voorjaar en mijn algemene ontwikkeling. De voorbije periode heb ik wel nog regelmatig op een mountainbike gezeten en getraind op de crossfiets, maar het zal toch wat aanpassingen vergen. Cyclocross is veranderd en ook ik ben veranderd als renner. Maar ik ben er wel blij mee!”

“RUST EN ERVARING”

Ploegleider Erik Breukink: “Ik ken Lars nog van vroeger en ben erg blij iemand met zijn ervaring en capaciteiten erbij te hebben. Hij is een erg grote versterking voor het team volgend jaar. Hij brengt rust en ervaring mee die ongetwijfeld een positieve invloed zullen hebben op de andere jongens.”