woensdag 06 december 2017

Loes Sels pakt de zege in GP Hasselt! Tim Merlier grijpt net naast podium

Enkel de zege is goed genoeg...

Met de afwezigheid van enkele toprensters uit het vrouwen peloton gaf Loes Sels aan dat ze vol voor de zege zou gaan. Na een furieuze start dook Loes als tweede het veld in. Na de eerste beklimming van de Hasseltse berg en de eerste passage door het zand lag ze tien seconden achter op Ellen Van Loy. Het werd snel duidelijk dat Loes zich niet zou neerleggen bij de situatie. Ze sloop seconde per seconde dichter en na een uitstekende passage door de zandstrook maakte ze in de tweede ronde al de aansluiting. Even uitblazen in het wiel was echter niet aan de orde. Loes trok meteen ten aanval en plaatste Ellen Van Loy meteen op een respectievelijke afstand van 10 seconden. Deze voorsprong gaf ze niet meer uit handen, waardoor Loes Sels na 10 jaar het zegegebaar mocht maken in een A-cross.

 

Loes Sels pakt de zege in GP Hasselt! Tim Merlier grijpt net naast podium

Loes Sels dolblij met de zege

Loes Sels: ” Deze zege doet enorm veel deugd. Hier heb ik eigenlijk heel de zomer voor gewerkt. Zelf ben ik geen veelwinnaar. Winnen is nooit gemakkelijk, maar misschien ben ik nu wel vertrokken voor nog meerdere overwinningen. Ellen was heel snel gestart en moest dus een kloof dichten. Toen ik er bij kwam voelde ik mezelf zo goed dat ik besliste van meteen door te gaan. Ik had al vrij snel een voorsprong beet en heb deze niet meer afgegeven. Vooral de Hasseltse berg was vandaag enorm zwaar. Op deze berg koos ik ervoor om telkens de afsluiting vast te nemen omdat ik het gevoel had dat ik helemaal niet vooruitkwam.”

Tim Merlier valt net naast het podium

Ook bij de mannen ontbraken er heel wat grote namen in Hasselt. Tim Merlier sprak voor de start van de wedstrijd geen ambities uit, maar reed de afgelopen weken wel wat mooie resultaten bij elkaar. Tim Merlier schoot als een komeet uit de startblokken en nam al snel de leiding in de wedstrijd. Halfweg had Tim een voorsprong van vijf seconden op Toon Aerts, David Van der Poel en Corné Van Kessel. Deze drie maakten echter snel de aansluiting bij Tim, waardoor we met vier renners de laatste ronden in gingen. Tim Merlier moest twee rondes van het einde zijn drie metgezellen laten rijden. In de voorlaatste ronde kwam hij nog dichtbij de kop van de wedstrijd, maar een totale terugkeer zat er niet meer in. Een vierde plaats was uiteindelijk het hoogst haalbare in Hasselt.

Tim Merlier: “Misschien verschoot ik in het begin van de wedstrijd wat pijlen, maar ik voelde me goed en wou de wedstrijd hard maken. Ik moest na een klein foutje ook een kloof laten op de drie andere renners. Deze achterstand kon ik niet meer goed maken. Ik voelde me vandaag goed en misschien had er wel meer ingezeten.”

Loes Sels pakt de zege in GP Hasselt! Tim Merlier grijpt net naast podium