zaterdag 03 februari 2018

Tevredenheid bij Loes, ontgoocheling bij Maud na WK Valkenburg

Bij de vrouwen was Maud Kaptheijns goed uit de startblokken geschoten, maar moest na de eerste ronde toch wat plaatsen prijsgeven. Loes Sels kende een mindere start en was op achtervolgen aangewezen. Halfweg koers werd duidelijk dat er geen ereplaatsen inzaten, maar toch zag je de verbetenheid op Loes en Maud hun gezichten om het beste van zichzelf te geven op dit wereldkampioenschap. Een grote mensenzee stuwde de rensters dan ook naar de finish. Loes Sels was niet ontevreden over haar prestatie, maar had er graag dat tikkeltje meer uitgehaald. Qua inzet ontbrak het zich niet.

Loes sels:” De verzuring is momenteel wat weggetrokken, maar de laatste keer op de trappen wist ik niet meer wat ik aan het doen was. Mijn spieren waren volledig verkrampt, maar ben toch tevreden dat ik vijftiende ben kunnen worden. Ik had ook kettingproblemen op een gegeven moment, maar dat was wellicht voor iedereen het geval. In het begin van de wedstrijd zat ik wat te ver en wou ik andere rensters al lopend voorbij steken, maar dat was eigenlijk iets te veel en begon alles pijn te doen. Het parcours ligt er zwaar bij en ook de afdalingen liggen er glad bij, maar de mannen zullen daar morgen normaal niet echt problemen mee hebben. Vandaag verscheen ik aan de start om een top tien plaats uit de brand te slepen, maar in het begin liep het niet zoals het zou moeten.”

 

Tevredenheid bij Loes, ontgoocheling bij Maud na WK Valkenburg

Bij Maud Kaptheijns was de ontgoocheling wel te merken.

Maud: ” Het heeft vandaag niet mogen zijn. Het was niet mijn dag en ook niet mijn parcours, moest het droger gelegen hebben zou het meer iets voor mij geweest zijn. Op voorhand had ik een goed gevoel, maar na een goede openingsfase maakte in de tweede afdaling een fout, waardoor iedereen over mij kwam en vanaf dan liep het eigenlijk niet meer. Ik kon vandaag ook echt niet afzien en heb daar niet echt een verklaring voor. Vorig jaar stond ik langs de kant na 300 meter en nu liep het ook niet goed. Dat zijn twee mindere ervaringen op een WK, maar ik ben nog jong en heb nog tijd om hierin te groeien.”

Tevredenheid bij Loes, ontgoocheling bij Maud na WK Valkenburg
Tevredenheid bij Loes, ontgoocheling bij Maud na WK Valkenburg