woensdag 03 oktober 2018

LUUC BUGTER: “LEUK OM VOORAAN TE RIJDEN VOOR DE PLOEG”

De twee stagiairs van Veranda’s Willems – Crelan die dinsdag aan de start stonden in Binche toonden zich beiden op een positieve manier: Gil D’Heygere (20) door in lastige koers- en weersomstandigheden een hele dag vlot mee te draaien in het peloton, Luuc Bugter (25) door mee ten aanval te trekken. 

Nadat een vroege vlucht van zes was ingerekend en Dries De Bondt zijn traditionele aanvalspoging had ondernomen, was het op het lokale circuit in Binche aan Luuc Bugter om zijn duivels te ontbinden. De Nederlander sloot zich aan bij een groepje van twintig renners dat zich op tweeënhalve rondes van de meet afscheidde van het peloton. “Tot dan was het een rustige koers”, vertelt Bugter. “Een beetje koud door het slechte weer, maar dat ligt me normaal wel. Ik voelde me goed.”

“Toen ik mee was in dat groepje heb ik geprobeerd om zo lang mogelijk mee voorin te blijven. Ook toen de grotere mannen van de WorldTour-ploegen begonnen aanvallen heb ik nog geprobeerd om mee te gaan, maar ik kwam net te kort. Ik kwam terecht in een achtervolgend groepje dat pas in de laatste ronde werd teruggepakt. Jammer, maar ik heb in ieder geval een mooie koers gereden. Het was leuk om zo vooraan te rijden voor deze ploeg.”

In die kopgroep van twintig zaten heel wat grote namen, waaronder enkele favorieten voor de zege. Die gingen al gauw hun eigen kans, volgens Bugter. “In het begin werd er goed rond gedraaid, maar vrij snel was de samenwerking weg want er waren ploegen met meerdere mannetjes vooraan. Ik hoopte dat ze pas zouden demarreren in de laatste ronde, maar dat gebeurde dus vroeger. Dan is het gokken op welke aanval je reageert. Mijn benen waren goed, maar niet goed genoeg om het groepje vooraan te zitten. Toch denk ik dat ik een sterke koers heb gereden”, aldus Bugter.

Slecht nieuws was er voor Sean De Bie. De Bie, die uitgerekend vandaag zijn 27ste verjaardag viert, moest al vroeg opgeven en zag zo alsnog een eindzege in de Napoleon Games Cup weg glippen. Hij eindigt uiteindelijk tweede in het eindklassement, waarvan Binche – Chimay – Binche de tiende en laatste manche was.