woensdag 28 februari 2018

Materiaalpech domper op sterke teamprestatie in Le Samyn

Sterke teamprestatie van Veranda’s Willems – Crelan in Le Samyn dinsdag. Een mooie ereplaats zat er jammer genoeg niet in – Sean De Bie kwam als twintigste over de meet – maar daar was de materiaalpech in een cruciale fase van de wedstrijd wellicht niet vreemd aan. De Bie reed lek op het moment dat onze blauwe armada vooraan in het peloton jacht maakte op de koplopers.

Het moet gezegd, winnaar Niki Terpstra en Philippe Gilbert speelden het fraai uit in Dour. Daarachter behoorde een top-vijf-notering echter zeker nog tot de mogelijkheden voor De Bie en co. Tot de bewuste lekke band. De kasseien kunnen soms genadeloos zijn, ook in Le Samyn. Positief en vermeldenswaardig is dat onze zeven renners aan de start allemaal de finish haalden (binnen de tijd), en dit ondanks de winterse omstandigheden. In totaal haalden slechts 63 renners de meet.

 

20. Sean DE BIE
36. Aidis KRUOPIS
44. Dries DE BONDT
47. Stijn STEELS
48. Michael GOOLAERTS
53. Senne LEYSEN
54. Elias VAN BREUSSEGEM

DEVOLDER EN VAN AERT VERKENNEN DE KASSEIEN VAN DE HEL

Op een halfuur rijden van Dour verkenden Stijn Devolder en Wout Van Aert kasseien van nog mythischere proporties, die van Parijs-Roubaix. Het duo werd afgezet aan het Bos van Wallers-Arenberg en reed gezwind over de roemruchte stroken als Mons-en-Pévèle en Carrefour de l’Arbre.

“Ik apprecieer enorm dat Stijn met mij de verkenning wilde doen”, verklaarde Van Aert na de rit over de kinderkopjes. “Je merkt meteen dat hij hier al meer is geweest. Zijn parcourskennis en ervaring zijn veel waard. Zelf schrok ik wel van de opeenvolging van de stroken. Het is veel draaien en keren en er zijn nergens grote banen. Wel plezant om snelheid te maken over de kasseien als de wind mee zit.”

Op zondag 8 april is het eindelijk zover en wordt de 116e editie van de Hel van het Noorden gereden. Mét Veranda’s Willems – Crelan in het peloton!
Materiaalpech domper op sterke teamprestatie in Le Samyn