maandag 15 oktober 2018

MAUD KAPTHEIJNS: “BLIJ MET HET GEVOEL IN GIETEN”

Maud Kaptheijns heeft het goede gevoel weer te pakken na haar enkelblessure. In Gieten, de eerste manche van de Superprestige, reed ze pijnloos naar een vijfde plaats. “Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden en heb geen pijn gevoeld”, reageert ze. 

De Brico Cross van Lokeren, afgelopen zaterdag, liet ze nog aan zich voorbij gaan. “Ik wil geen onnodig risico nemen”, zei ze toen. Zondag verscheen ze wel aan de start van de openingswedstrijd in de Superprestige in het Nederlandse Gieten, waar ze vorig jaar de laureaat was. Ze schoot in haar kenmerkende stijl als een pijl uit de startblokken om vervolgens een goed ritme aan te houden. Ze werd knap vijfde. En minstens even belangrijk: zonder pijn aan de enkel!

Maud Kaptheijns: “Ik was heel blij met het gevoel in Gieten. Mijn lichaam was weer fris. Ik kon weer diep gaan en vooral, mijn enkel was weer beter. Ik heb geen pijn gevoeld in de cross. Ik merk wel dat ik mijn looptrainingen heb gemist, maar het gaat wel de goede kant op. Dus ik ben zeker tevreden met de wedstrijd van gisteren.”

Bij de elitewedstrijd van de mannen in Gieten stonden Tim Merlier en Stan Godrie aan de start. Zij hadden een mindere dag. Merlier kwam hard ten val, maar kon gelukkig wel uitrijden. Merlier: “Ik nam iets te veel risico om terug aan te sluiten bij het groepje voor plek drie en kwam hard ten val. Ik bleef even liggen, maar besloot om de wedstrijd toch uit te rijden als een training.” Hij werd uiteindelijk zestiende.

Merlier hield aan zijn cross een verstuikte vinger over, een geschaafde borstkas en een schaafwondje in het gezicht. Stan Godrie finishte op de twintigste plaats. Godrie was de enige renner van Crelan – Charles die zaterdag ook op de startlijst stond van de Brico Cross in Lokeren. Daar werd hij tweeëntwintigste.

 

Ladies Trophy

5 Maud KAPTHEIJNS

Elite Men

16 Tim MERLIER
20 Stan GODRIE

Komend weekend staan er twee klassementscrossen op het programma: Boom (Superprestige) op zaterdag 20 oktober en het Zwitserse Bern (Wereldbeker) op zondag 21 oktober. Deze veldritten staan op de planning van Godrie, Merlier en Kaptheijns. Merlier rijdt op donderdag 18 oktober eveneens de veldrit in Ardooie.